Bekijk de uitzending van Heidi terug

Di 25 december 2018 | 15:30 Heidi IMDb: 7.4

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Heidi gemist? Bekijk hier naar Heidi gemist.

Heidi

Heidi
Datum
Di 25 december 2018
Tijd
15:30 tot 17:15
Zender
NPO 3
IMDb
7.4
Genre
Film
Jaar
2015
Twitter hashtag
#heidi
Deel-url
gids.tv/21522317

Heidi is een Zwitserse familiefilm uit 2015 en gebaseerd op de gelijknamige roman van Johanna Spyri. De hoofdrol wordt gespeeld door Anuk Steffen en andere rollen zijn voor Bruno Ganz, Katharina Schüttler, Quirin Agrippi, Isabelle Ottmann en Anna Schinz.

Na enkele jaren met haar tante Dete (Schinz) te hebben geleefd, gaat de jonge wees Heidi (Anuk Steffen) in de bergen leven bij haar bejaarde grootvader Alpöhi (Ganz). Ondanks dat hij bekend staat als een angstaanjagend en kluizenaarachtig karakter, leert hij al snel Heidi lief te hebben. Heidi maakt snel vrienden met de herder Peter (Agrippi), een jongen die net wat ouder is dan zij. Voor de komende jaren groeit Heidi gelukkig op met haar grootvader en Peter, hoewel ze soms niet gelukkig is dat ze het dorp niet naar school kan gaan, vooral in de winter als Peter niet voor de geiten zorgt.

Maar op een dag komt een einde aan het mooie leven in de Aplen, wanneer Heidi door haar tante Dete wordt meegenomen naar de grote stad (Frankfurt) waar ze wordt ondergebracht in het gezin van de rijke heer Sesemann. Heidi zou het speelkameraadje moeten worden voor hun gehandicapte dochtertje Klara.

Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/heidi

Heidi op tv

School geiten frankfurt film roman gezin bergen lief isabelle bejaarde herder heer winter vriend lilian meisje karakter stad deze.
Heidi - Trailer