Bekijk de uitzending van Heel Holland Bakt terug

Zo 9 december 2018 | 20:25 Heel Holland Bakt

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Heel Holland Bakt gemist? Bekijk hier naar Heel Holland Bakt gemist.

Heel Holland Bakt

Datum
Zo 9 december 2018
Tijd
20:25 tot 21:20
Zender
NPO 1
Genre
Culinair magazine
Jaar
2018
Twitter hashtag
#hhb
Officiële Twitter
@OmroepMAX
Uitzending gemist
Heel Holland Bakt gemist
Deel-url
gids.tv/21433014

Heel Holland Bakt is vanaf vanavond elke zondag om 20:25 uur te zien op NPO 1. De afvalwedstrijd telt dit zesde seizoen niet acht, maar negen afleveringen. In de eerste speciale aflevering, de HHB-Proefdag, proberen meer dan 500 kandidaten een plekje in de tent te bemachtigen.

Meer dan 500 thuisbakkers presenteren hun thuisgebakken spektakelstuk aan een deskundige jury. Onder al die enthousiastelingen bevindt zich de Beste Thuisbakker van 2018 - 2019.

Omdat Janny en Robèrt - hoe graag ze dat ook zouden willen - niet alles zelf kunnen proeven, hebben ze hulpjurytroepen ingeschakeld. Speciaal voor de gelegenheid zijn bekende patissiers, oud-kandidaten en de Beste Thuisbakkers van Nederland van vorige seizoenen naar het terrein afgereisd om Janny en Robèrt bij te staan tijdens de grote proefdag.

Halverwege de Proefdagaflevering mogen 15 van de meer dan 500 kandidaten aan Janny en Robèrt laten zien hoe ze onder druk presteren. Met de iconische baktent letterlijk in zicht voeren zij twee buitenbakopdrachten uit. Eén voor één decoreren ze een taart van Robèrt, terwijl Janny ze met stopwatch in de hand op de vingers kijkt. Vervolgens bakt de groep een heuse flammkuchen, ook bekend als tarte flambée. Geen hogere bakkunde, zou je denken. Maar.. de kandidaten moeten hun flammkuchen garen in hun eigen houtoven!

De vijftien kandidaten die zich aan de buitenbakopdrachten wagen, maken zich nog vóór de eerste aflevering bekend op de Facebookpagina van Heel Holland Bakt; wel zo overzichtelijk. Tien van hen veroveren een plekje in de enige echte HHB-tent. Wie zijn de eerste afvallers van Heel Holland Bakt seizoen 6?

Heel Holland Bakt op tv

Nederland kandidaten tent andré van duin jury heel holland bakt holland facebookpagina taart eerste aflevering deskundige culinair magazine presenteren seizoen aflevering 1 2019 druk geen.