Bekijk de uitzending van Headliners: Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin' terug

Zo 11 januari 2015 | 21:25 Headliners: Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin'

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Headliners: Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin' gemist? Bekijk hier naar Headliners: Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin' gemist.

Headliners: Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin'

Datum
Zo 11 januari 2015
Tijd
21:25 tot 22:55
Zender
Canvas
Genre
Muziekdocumentaire
Jaar
2013
Twitter hashtag
#JimiHendrix
Deel-url
gids.tv/12595414

Documentaire van Bob Smeaton over rockicoon en gitaarlegende Jimi Hendrix (1942-1970).

Slechts vier jaar genoot gitaarvirtuoos Jimi Hendrix van algemene erkenning en succes vooraleer hij veel te vroeg overleed op 28-jarige leeftijd, maar zijn invloed en muzikale erfenis leven tot op vandaag voort. Deze documentaire volgt het spoor van Jimi Hendrix van zijn jeugd in Seattle over zijn korte dienst als paracommando in het Amerikaanse leger en zijn muzikale groei aan de zijde van sterren als Littles Richard en Joey Dee, tot zijn ontdekking en snelle groei naar een internationale sterrenstatus.

De film vertelt zijn verhaal aan de hand van nieuw ontdekte archiefbeelden van optredens en homevideo's van Hendrix zelf en van drummer Mitch Mitchell. Het commentaar is van Hendrix zelf in de vorm van fragmenten van archiefinterviews. Daarnaast zijn er getuigenissen van familie, vrienden, collega-muzikanten als Paul McCartney, Noel Redding, Mitch Mitchell, Billy Cox en Steve Winwood.

Headliners: Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin' op tv

.
Promo: Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin'