Bekijk de uitzending van Halloween terug

Vr 27 september 2019 | 23:25 Halloween IMDb: 7.8

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Halloween gemist? Bekijk hier naar Halloween gemist.

Halloween

Halloween
Datum
Vr 27 september 2019
Tijd
23:25 tot 00:50
Zender
Eén
IMDb
7.8
Genre
Horrorthriller
Jaar
1978
Regisseur
John Carpenter
Acteurs
Jamie Lee Curtis, Nancy Kyes, Tony Moran, PJ Soles, Charles Cyphers
Twitter hashtag
#halloween
Deel-url
gids.tv/22969430

Halloween (Alternatieve titel: John Carpenter's Halloween) is een Amerikaanse thriller- en horrorfilm uit het jaar 1978. Deze productie is geregisseerd door John Carpenter (bekend van beroemde films zoals 'The Thing' en 'Christine'). De hoofdrol wordt vertolkt door Jamie Lee Curtis als Laurie Strode.

Halloween, in het jaar 1963. De zesjarige Michael Myers neemt een mes uit de keukenlade en loopt de trap op, waar hij zijn oudere zus bruut vermoordt. Hij wordt daarna opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hij is nu 21 en er moet bepaald worden of hij vrijgelaten mag worden. De dokter die zich al die jaren met hem bezighield, vindt dat Michael nooit meer vrij mag komen. Maar Michael wacht het onderzoek niet af en ontsnapt. Hij keert terug naar huis waar hij doorgaat met moorden tijdens het duistere Halloweenfeest.

In 2018 was daar opeens een nieuwe Halloween-film in de Nederlandse bioscopen. Deze film is een vervolg op de oorspronkelijke Halloween uit 1978 en houdt geen rekening met de gebeurtenissen uit de overige films uit de Halloween-franchise. Ook in deze film is Curtis weer van de partij als Laurie Strode. Bovendien is er bekend gemaakt dat er nieuwe films in aantocht zijn. De nachtmerrie is dus nog steeds niet klaar.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/halloween-1978

Halloween op tv

.
Halloween - Trailer