Bekijk de uitzending van Hairspray terug

Vr 12 juli 2019 | 22:30 Hairspray IMDb: 6.7

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Hairspray gemist? Bekijk hier naar Hairspray gemist.

Hairspray

Hairspray
Datum
Vr 12 juli 2019
Tijd
22:30 tot 00:20
Zender
NPO 3
IMDb
6.7
Genre
Musical
Jaar
2007
Regisseur
Adam Shankman
Acteurs
John Travolta, Michelle Pfeiffer, Jayne Eastwood, Amanda Bynes, Brittany Snow
Twitter hashtag
#hairspray
Deel-url
gids.tv/22563682

In deze Grease-achtige musical komt een mollige tiener tegen de verwachtingen in terecht bij een dansshow op tv

Begin jaren zestig droomt iedere tiener ervan om te dansen op tv in The Corny Collins Show. De mollige Tracy Turnblad wil het nog het liefst van iedereen. Ze laat zich niet stoppen door haar figuur, want zij is een geboren danseres. Met haar tomeloze enthousiasme en hippe danspasjes weet ze een plaatsje in de show te bemachtigen, tot grote ergernis van de huidige ’dance queen’ Amber von Tussle.

Als Ambers vriendje Link Larkin ook nog eens een oogje op Tracy krijgt, is de maat pas echt vol. De twee meiden gaan een bittere en muzikale strijd aan om de kroon van Miss Auto Show te mogen dragen. Ze zetten alles op het spel, zo lang het haar maar goed blijft zitten.

In 1988 schreef en regisseerde de eigenzinnige John Waters de muzikale komedie ’Hairspray’ met een toen nog dikke Ricky Lake in de hoofdrol, die later bekend werd met haar eigen talkshow. Jaren later werd er een Broadway musical van ’Hairspray’ gemaakt en negen Tony Awards verder was het tijd voor een nieuwe verfilming.

Regisseur Adam Shankman (’The Pacifier’) tekende voor de regie en kreeg een aanzienlijke cast bijeen met rollen voor Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Queen Latifah en een onherkenbare John Travolta als de gezette moeder van Tracy Turnblad.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/hairspray

Hairspray op tv

Tiener auto broadway film kroon regisseur amber 1988 queen verfilming musical awards show talkshow komedie brittany meiden streamen dansen christopher walken john travolta dragen moeder danseres brittany snow john waters amanda bynes hairspray adam stoppen figuur tijd lang deze tony awards.
Hairspray - Trailer