Bekijk de uitzending van Groundhog Day terug

Vr 12 juni 2020 | 21:35 Groundhog Day IMDb: 8.0

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Groundhog Day gemist? Bekijk hier naar Groundhog Day gemist.

Groundhog Day

Groundhog Day
Datum
Vr 12 juni 2020
Tijd
21:35 tot 23:15
Zender
Film1 Familiy
IMDb
8.0
Genre
Film
Jaar
1993
Acteurs
Brian Doyle-Murray, Chris Elliott, Andie MacDowell, Bill Murray, Angela Paton
Twitter hashtag
#groundhogday
Deel-url
gids.tv/24520637

De egocentrische weerman Phil Connors (Bill Murray) beleeft keer op keer dezelfde dag wanneer hij voor de zoveelste keer naar Puxatawney is gestuurd om het jaarlijkse Groundhog Day Festival te verslaan. Hij probeert het beste te maken van deze tot wanhoop stemmende, absurde situatie. Aanvankelijk geniet hij van de ongekende mogelijkheden die het heeft als geen van je daden blijvende consequenties heeft. Maar zelfs Phil Connors raakt verzadigd en beleeft een ommekeer in zijn leven.

Hoewel de komedie ’Groundhog Day’ bij zijn verschijnen in 1993 voor verschillende filmprijzen werd genomineerd, is de film onder het grote publiek nooit een echte klassieker geworden. Onterecht, volgens een groep scenarioschrijvers uit Hollywood. Zij riepen ’Groundhog Day’ onlangs uit tot ’de meest ondergewaardeerde film aller tijden’.

Voor Bill Murray was het, samen met ’Ghostbusters’, een van de betere komische rollen in zijn carrière. Tien jaar later zou Murray zijn eerste Oscarnominatie krijgen. Zijn rol in ’Lost in Translation’ werd echter niet door de jury van de Academy Awards bekroond.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/groundhog-day

Groundhog Day op tv

.
Groundhog Day - Trailer

Meer uitzendingen van Groundhog Day