Bekijk de uitzending van Green Warriors terug

Ma 22 juli 2019 | 20:20 Green Warriors

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Green Warriors gemist? Bekijk hier naar Green Warriors gemist.

Green Warriors

Datum
Ma 22 juli 2019
Tijd
20:20 tot 21:05
Zender
Canvas
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Martin Boudot
Deel-url
gids.tv/22617351

Deze week is op maandag tot en met woensdag om 20:20 uur op Canvas een documentaireserie te zien waarin een team van GREEN Warriors drie grote milieuschandalen onder de aandacht brengt: in Paraguay, Zuid-Afrika en Indonesië.

Sojaproductie
Paraguay vertelt het verhaal van onze wereld. Om vee van over de hele wereld te voeden, vernietigt de gigantische sojaproductie de bossen van het land en wordt de omwonende bevolking bovendien blootgesteld aan een massale pesticidenvergiftiging.

Bewijs
In deze reportage werken journalisten en wetenschappers samen om het bewijs van de besmetting te vinden en ontwikkelen ze een uniek wetenschappelijk onderzoek naar de genetische schade bij kinderen die worden blootgesteld aan pesticiden.

Vervuiling
Zo hopen ze een nationaal debat op gang te brengen. Het team van 'GREEN Warriors' gaat terug naar de bron van de vervuiling en onderzoekt pesticidereuzen zoals Monsanto!

Green Warriors op tv

.