Bekijk de uitzending van Great Indian Railway Journeys terug

Zo 22 september 2019 | 21:55 Great Indian Railway Journeys

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Great Indian Railway Journeys gemist? Bekijk hier naar Great Indian Railway Journeys gemist.

Great Indian Railway Journeys

Datum
Zo 22 september 2019
Tijd
21:55 tot 23:00
Zender
Eén
Genre
Reisdocumentaire
Jaar
2018
Regisseur
Cassie Farrell
Presentatie
Michael Portillo
Deel-url
gids.tv/22948781

Vanavond start de vierdelige Britse reisserie, waarin journalist, mediafiguur en voormalig politicus Michael Portillo per trein India doorkruist aan de hand van George Bradshaws 'Handbook of Indian, Foreign and Colonial Travel' uit 1913.

De afleveringen zijn elke zondag rond 21:55 uur te zien op de Vlaamse zender Eén. Bekijk op welk kanaal Eén bij jouw tv-aanbieder te zien is op gids.tv/3715/kanaal-belgie-een.

Michael vertrekt op een klassieke treinreis van Amritsar naar Shimla. Onderweg helpt hij een handje in de grootste gratis keuken ter wereld en volgt hij dezelfde route als de miljoenen migranten tijdens de deling van Brits-Indië.

In de Punjab geeft hij zijn outfit een Indisch tintje en waagt hij zich aan een paar bhangra-danspasjes. In Ludhiana bezoekt hij een medische universiteit voor meisjes, alvorens zich onder te dompelen in Chandigarh, een staaltje modernistische architectuur van Le Corbusier.

En in Kalka vangt hij een eerste glimp op van de Himalaya voor hij naar de voormalige hoofdzetel van Brits-Indië trekt.

Great Indian Railway Journeys op tv

.