Bekijk de uitzending van Goudmijn terug

Wo 17 oktober 2012 | 19:25 Goudmijn

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Goudmijn gemist? Bekijk hier naar Goudmijn gemist.

Goudmijn

Datum
Wo 17 oktober 2012
Tijd
19:25 tot 19:55
Zender
NPO 2
Presentatie
Karin de Groot
Twitter hashtag
#goudmijn
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/8239071

Het nieuwe seizoen van KRO’s Goudmijn gaat vanavond van start met drie bijzondere verhalen.

Vicky, geboren als Evert, vertelt over haar droom om zeemeermin te worden. Vrachtwagenchauffeur en scheepsbouwer René zoekt zijn heil in borduren, wanneer hij wordt veroordeeld tot tien jaar cel. De liefde voor het brandweervak vertalen Evert en André in een Legostad waarin ze grote branden en rampen nabouwen.

-In de ban van de vin. Vicky is vier als ze met haar vader de film De kleine zeemeermin ziet. Ze wil niets liever dan een zeemeermin worden. De film is een vlucht want Vicky is geboren als Evert, een jongen die zich al jong gevangen voelt in zijn lichaam. Als Evert twintig jaar is, gaat hij naar het ziekenhuis voor een geslachtsoperatie. Vanaf dat moment is Evert Vicky en begint haar leven pas echt. Haar passie om zeemeermin te worden heeft ze inmiddels waargemaakt met een echte staart uit Amerika ter waarde van 10.000 dollar, waar ze nu drie keer in de week mee zwemt. Vicky: Ik weet dat ik nooit een echte zeemeermin kan worden, maar als kind gaf het me innerlijke kracht en troost. Ik kan nu zijn wie ik wil.

-De bordurende gevangene vrachtwagenchauffeur en scheepsbouwer René Kars (44) heeft zeven jaar lang vastgezeten in Zweden voor drugssmokkel. Zelf beweert hij onschuldig te zijn, maar hij wordt desondanks veroordeeld tot tien jaar cel. Eenmaal opgeborgen tussen de zware criminelen, komen de muren op hem af. De stoere René, met handen als kolenschoppen, zoekt zijn heil in borduren. En dat borduurwerkje wordt zijn redding tegen eenzaamheid in zijn cel.

-De brandweermannetjes Evert de Graaf (52) en André Overeem (58) hebben twee grote passies: de brandweer en lego. In Goudmijn vertellen zij hoe de liefde voor het brandweervak en de onbeschrijfelijke kick als je een mensenleven weet te redden, heeft geleid tot een bijzondere jongensdroom. Een stad van Lego waarin alle grote branden en rampen die de afgelopen jaren het landelijke nieuws haalden, in het miniatuur zijn nagebouwd.

Goudmijn op tv

.
Vanavond in Goudmijn