Goldfinger

Eerstvolgende uitzending
Goldfinger
Datum
Zo 3 oktober 2021
Tijd
07:30 tot 09:45
IMDb
7.7
Genre
Film
Jaar
1964
Regisseur
Guy Hamilton
Acteurs
Tania Mallet, Sean Connery, Gert Fröbe, Honor Blackman, Shirley Eaton
Twitter hashtag
#goldfinger
Deel-url
gids.tv/27069996

De ‘James Bond Top 21’ bereikt vanavond zijn climax. ‘Goldfinger’ is door het Nederlands publiek uitgeroepen tot ‘beste klassieke Bondfilm’ ooit. De kijker bepaalde de volgorde waarin RTL 7 de afgelopen acht weken de Top 21 bondfilms uitzond.

Bond (Sean Connery) reed in ‘Goldfinger’ uit 1964 in zijn beroemdste auto: de Aston Martin DB5, compleet met een kogelvrije voor- en achterkant, een rookscherm, machinegeweren, roterend nummerbord, messen uit de wielen en natuurlijk: de uitschietbare stoel.

Geheim agent James Bond moet het in Goldfinger opnemen tegen de beruchte goudsmokkelaar Auric Goldfinger. Deze misdadiger heeft een plan bedacht om de Amerikaanse goudopslagplaats Fort Knox te overvallen om de macht over de wereldeconomie in handen te krijgen. Agent 007 zal al zijn charme, technische snufjes en vindingrijkheid nodig hebben om Goldfinger tegen te houden. Hij krijgt daarbij onverwachte hulp van de knappe Pussy Galore.

Eind september trapte RTL 7 af met de nummer 21 uit de lijst, ‘Never Say Never Again’ uit 1983, de onofficiële Bondfilm waarin Sean Connery zich nog één keer liet zien als Bond. In de lijst zijn alle Bondfilms opgenomen van voor het tijdperk ‘Daniel Craig’.

Vanaf morgen moet de Bondliefhebber bij RTL 4 zijn. De drie Bondfilms voor Spectre met Daniel Craig in de hoofdrol, worden in chronologische volgorde uitgezonden, te beginnen met ‘Casino Royale’. De film uit 2006 is voor het eerste sinds ‘The Living Daylights’ (1987) weer gebaseerd op een boek van Ian Fleming.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/goldfinger

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Meer op tv: Tennis op tv , FC Twente op tv en FC Groningen op tv

Goldfinger - Trailer

Meer uitzendingen van Goldfinger