Bekijk de uitzending van Goed Volk terug

Vr 16 maart 2018 | 20:25 Goed Volk

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Goed Volk gemist? Bekijk hier naar Goed Volk gemist.

Goed Volk

Datum
Vr 16 maart 2018
Tijd
20:25 tot 21:25
Zender
NPO 3
Genre
Reportage
Jaar
2017
Regisseur
Kat Steppe
Twitter hashtag
#goedvolk
Deel-url
gids.tv/19828664

In de reisdocumentaireserie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken.

De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronden. Meus probeert via de keukendeur bij de mensen door te dringen om meer inzicht te krijgen in hun manier van leven. Hij bezoekt zowel heel verre en afgelegen samenlevingen als groepen die dichterbij ons staan.

Zo gaat hij onder meer langs bij chassidische joden van Antwerpen, kookt hij voor de dames van een wegbordeel in Nevada en logeert hij bij de extreem gelovige Hutterietenkolonie in Canada.

Tijdens zijn bezoek aan het Vreemdelingenlegioen staat Meus voor de uitdaging om het vertrouwen van de mannen te winnen, wanneer blijkt dat vers voedsel geen prioriteit is tijdens hun zware trainingen. Ook leert hij meer over het sportdieet van Cubaanse boksers en belandt hij via de eetkraam van Marco Delforge in de rondtrekkende kermiswereld.

Goed Volk op tv

Vrouwen antwerpen canada voedsel joden legaal samenwerken volk klanten nevada prostitutie extreem keuken wells eetkraam dames bordeel reportage dienst seizoen aflevering 1 seizoen 2.