Bekijk de uitzending van God loves Uganda terug

Wo 11 juni 2014 | 23:00 God loves Uganda

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van God loves Uganda gemist? Bekijk hier naar God loves Uganda gemist.

God loves Uganda

Datum
Wo 11 juni 2014
Tijd
23:00 tot 00:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Deel-url
gids.tv/11358593

Er is een strijd gaande in Oeganda, waarbij geweren worden vervangen door kruizen en het geluid van kogels wordt overstemd door vrome preken. God Loves Uganda geeft een inkijkje in de omvangrijke campagne van de conservatieve Amerikaanse evangelische beweging die de Oegandese kerken steunt bij hun radicale pogingen om de zogenoemde seksuele immoraliteit ofwel homoseksualiteit uit te bannen.

Voor Amerikaanse evangelisten van de International House of Prayer (IHOP) staat Oeganda gelijk aan ‘Ground Zero’ en biedt het jonge land de mogelijkheid om de gehele populatie te onderwerpen aan de eigen radicale levensvisie. Al tientallen jaren is deze gemeenschap bezig in het land scholen, ziekenhuizen en andere voorzieningen te bouwen, terwijl er ondertussen een religieus gedachtegoed van extreme aard wordt verspreid onder de Oegandese bevolking. De gedreven evangelisten hebben greep gekregen op een groot deel van de bevolking en hun indoctrinatie is ver doorgedrongen binnen de politiek en de media. De consequenties zijn dramatisch voor de rechten van homo’s en voor zaken als geboortebeperking. Terwijl de propaganda van de conservatieve waarden en normen van IHOP een golf van religieuze haat en geweld veroorzaakt, gaat een Oegandese bisschop de strijd aan voor dialoog en verzoening.

God loves Uganda op tv

.
Promo: God loves Uganda