Bekijk de uitzending van Girl in Return terug

Ma 18 maart 2019 | 20:55 Girl in Return

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Girl in Return gemist? Bekijk hier naar Girl in Return gemist.

Girl in Return

Datum
Ma 18 maart 2019
Tijd
20:55 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Katrine Kjaer
Deel-url
gids.tv/21940838

Stel dat je als kind niet kan aarden in je adoptiegezin. Wat zijn dan je rechten? 2Doc: Girl in return laat de persoonlijke consequenties van het huidige internationale adoptiesysteem zien door de ogen van Amy, een geadopteerd tienermeisje.

De film Girl in return volgt Amy in de strijd met de Deense en Ethiopische autoriteiten om haar adoptie ongedaan te maken. Op tienjarige leeftijd wordt Tigist, zoals ze dan nog heet, geadopteerd door een Deense familie.

Het lijkt een mooi idee: adoptieouders die liefde te geven hebben en betere omstandigheden en kansen voor het meisje. Maar hoe werkt het in de praktijk en hoe is het voor haar biologische moeder en oudere zus in Ethiopië die destijds met de adoptie hebben ingestemd?

Girl in Return op tv

Tiener adoptie documentaire film liefde cultuur tienermeisje ethiopië verdriet hoe werkt het deense biologische geadopteerd moeder riis meisje familie leeftijd wennen internationale praktijk kansen heet rechten deze.