Bekijk de uitzending van Genesis 2.0 terug

Zo 24 november 2019 | 22:55 Genesis 2.0

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Genesis 2.0 gemist? Bekijk hier naar Genesis 2.0 gemist.

Genesis 2.0

Genesis 2.0
Datum
Zo 24 november 2019
Tijd
22:55 tot 00:50
Zender
Canvas
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Christian Frei, Maxim Arbugaev
Acteurs
Maxim Arbugaev, Christian Frei, Peter Grigoriev, Semyon Grigoriev, Woo Suk Hwang
Deel-url
gids.tv/23335404

Genesis 2.0 is een Zwitserse Russische, Chinese, Zuid-Koreaanse en Amerikaanse documentaire uit het jaar 2018. Deze productie is geregisseerd door Christian Frei en Maxim Arbugaev.

Op de onherbergzame vlakte van de Noord-Siberische Eilanden zoekt een handvol mannen naar het witte goud: de slagtanden, liefst intact, van de wollige mammoet. Er hangt goudkoorts in de lucht want de prijzen voor het zeldzame mammoetivoor zijn sterk gestegen de voorbije jaren. Heel af en toe is het jackpot: dan vinden de jagers niet alleen de slagtanden, maar een volledig karkas, met vacht, weefsel en vloeibaar bloed. Dat laatste is goud waard voor Zuid-Koreaanse en Russische high-tech wetenschappers. Hun droom leest als de plot van een sciencefiction verhaal (of een blockbuster van 25 jaar geleden): ze willen het DNA van de mammoet reconstrueren om de soort terug tot leven te wekken. Over de hele wereld werken wetenschappers aan het recreëren van nieuw leven. De herrijzenis van de mammoet is maar een eerste stap in een volgende grote technologische revolutie. Een oefening als het ware. Voor Genesis 2.0.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/genesis-20

Genesis 2.0 op tv

Rusland mammoet revolutie goud boston oefening leiden documentaire productie film jacht bloed wetenschappers chinese weefsel slagtanden jagers seoul 25 jaar vacht droom toeval jaarlijks klonen gestegen eilanden streamen geld shenzhen vondst markt prijzen maxim werken permafrost deze terug dichterbij lucht.
Genesis 2.0 - Trailer