Bekijk de uitzending van Geloofsgesprek terug

Zo 11 november 2018 | 10:15 Geloofsgesprek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Geloofsgesprek gemist? Bekijk hier naar Geloofsgesprek gemist.

Geloofsgesprek

Datum
Zo 11 november 2018
Tijd
10:15 tot 10:30
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2018
Presentatie
Leo Fijen
Twitter hashtag
#geloofsgesprek
Deel-url
gids.tv/21272025

Aflevering 41 - Religieus gesprek.

Jongeren koken voor ouderen.

Op de feestdag van St. Maarten maken jongeren een maaltijd voor ouderen in Sneek. Ze doen dat met een recept van paus Franciscus. St. Maarten deelde zijn mantel met een mens die te weinig eten en kleren had. Die daad van barmhartigheid trekt al eeuwen met ons mee en zet de jongeren en ouderen van de St. Martinuskerk in Sneek in beweging om in onze tijd dat voorbeeld na te volgen. Want als er iemand uit de katholieke kerk de afgelopen jaren het voorbeeld heeft gegeven om zijn leven te delen met arme mensen, dan is het de Heilige Vader. Zo'n 70 jongeren en ouderen komen samen en laten zien hoe je als christen rijker wordt als je deelt van je overvloed en hoe er verbinding kan zijn tussen generaties bij het eten.

Geloofsgesprek op tv

Katholieke kleren sneek paus franciscus kerk paus ouderen franciscus maaltijd katholieke kerk koken mantel feestdag verbinding leo fijen christen st maarten voorbeeld religieus generaties jongeren eten vader beweging gesprek recept tijd maarten.