Bekijk de uitzending van Geef om je hersenen terug

Wo 15 april 2015 | 21:25 Geef om je hersenen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Geef om je hersenen gemist? Bekijk hier naar Geef om je hersenen gemist.

Geef om je hersenen

Datum
Wo 15 april 2015
Tijd
21:25 tot 22:55
Zender
NPO 1
Genre
Informatief programma
Jaar
2015
Presentatie
Charles Groenhuijsen, Leontine Borsato
Twitter hashtag
#geefomjehersenen
Deel-url
gids.tv/13138492

Geef om je hersenen toont indrukwekkende verhalen, bijzondere optredens en aandacht voor de werking van ons brein.

In Geef om je hersenen vragen we om aandacht voor hersenonderzoek. Een avondvullend programma met indrukwekkende verhalen, bijzondere optredens en alles over de werking van ons brein. De presentatie is in handen van Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato. Bart Chabot gaat als verslaggever op pad en brengt op geheel eigen wijze veelbelovende onderzoeken onder de aandacht.


Met onze hersenen kunnen we prachtige dingen bereiken. We maken er dromen mee waar en kunnen genieten van het leven. Onze hersenen bepalen wie we zijn en zorgen ervoor dat we kunnen lopen, praten en denken. Zo fascinerend, maar o zo kwetsbaar. Want als het misgaat in je hersenen, zijn de gevolgen rampzalig.

Eén op de vier Nederlanders krijgt te maken met een hersenaandoening en ieder jaar komen er 160.000 mensen bij. Van het ene op het andere moment verlies je jezelf, je karakter en je dromen. Dat is de keiharde realiteit voor een half miljoen mensen in Nederland.

In de afgelopen 25 jaar is er veel bereikt. Door nieuwe technieken is het gelukt om ziektes beter te herkennen en ook echt in de hersenen te kunnen kijken. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat er – mits er voldoende geld komt voor wetenschappelijk onderzoek – binnen 25 jaar een doorbraak is in het voorkomen en genezen van hersenziekten.

Angela Groothuizen, Anne-Wil Blankers, Frénk van der Linden, Hanneke Groenteman, Jan Mulder, Joke Bruijs, Joop Braakhekke, Rob Trip, Wibi Soerjadi en vragen tijdens de uitzending aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek.

Geef om je hersenen op tv

Jan mulder onderzoek miljoen nederland presentatie uitzending angela groothuizen charles wetenschappers doorbraak voldoende wetenschappelijk onderzoek rob trip verslaggever 25 jaar ziektes genezen joop wetenschappelijk groenteman hersenen brein hanneke groenteman bruijs wibi soerjadi joop braakhekke geld bart chabot charles groenhuijsen joke bruijs leontine borsato braakhekke hersenonderzoek karakter.
Promo: Geef om je hersenen