Bekijk de uitzending van Funny Girl terug

Vr 22 januari 2021 | 04:35 Funny Girl IMDb: 7.4

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Funny Girl gemist? Bekijk hier naar Funny Girl gemist.

Funny Girl

Funny Girl
Datum
Vr 22 januari 2021
Tijd
04:35 tot 07:00
Zender
Film1 Familiy
IMDb
7.4
Genre
Film
Jaar
1968
Regisseur
William Wyler
Acteurs
Walter Pidgeon, Barbra Streisand, Omar Sharif, Kay Medford, Anne Francis
Twitter hashtag
#funnygirl
Deel-url
gids.tv/25740374

Funny Girl is een Amerikaanse muziek- en dramafilm uit het jaar 1968. De hoofdrollen worden vertolkt door Barbra Streisand en Omar Sharif.

Fanny Brice (Barbra Streisand) is een jonge meid die begin jaren ’20 woont in de Joodse gemeenschap in de 'Lower East Side' van New York. Op een bijzondere dag krijgt ze de kans om op te treden in Keeney's Music Hall. Fanny's geweldige en hilarische debuut als een showballetmeisje op rollerskates zorgt ervoor dat ze een contract krijgt als comediènne. Een jaar later staat ze onder contract bij Florenz Ziegfeld in zijn wereldvermaarde Follies. Ze groeit uit tot een superster, en wordt verliefd op de aantrekkelijke beroepsgokker Nick Arnstein en trouwt met hem. Het geluk is echter niet met Nick en hij raakt betrokken bij een duistere deal. Uiteindelijk wordt hij veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, maar Fanny weigert zich van hem te laten scheiden, ondanks de zeer negatieve publiciteit rond het schandaal. Zal liefde overwinnen?

Gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van Fanny Brice, die met haar komische bokkensprongen en haar zangtalent de harten van het publiek wist te stelen. Barbra Streisand maakte haar Oscarwinnende debuut in deze film, waarin zij even onweerstaanbaar is als musicalster Fanny Brice. Één van de liedjes uit de musical en film 'Second hand Rose' werd een hitje voor Barbra Streisand.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/funny-girl

Funny Girl op tv

.
Funny Girl - Trailer