Bekijk de uitzending van Freek terug

Di 3 september 2019 | 09:30 Freek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Freek gemist? Bekijk hier naar Freek gemist.

Freek

Datum
Di 3 september 2019
Tijd
09:30 tot 11:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentair portret
Jaar
2019
Twitter hashtag
#freek
Deel-url
gids.tv/22850369

Herhaling. __Freek de Jonge werd op 30 augustus 75 jaar. In de documentaire Freek legt de jonge filmmaker Dennis Alink de cabaretier, die geliefd en verguisd wordt maar in ieder geval nooit gas terugneemt, op de snijtafel. Hoe is Freek op dit punt gekomen en hoelang wil en kan hij nog doorgaan?__

__Houdbaarheid__
'Hoelang kan ik nog mee?' zingt Freek de Jonge (1944) in deze documentaire. Dennis Alink (1989) onderzoekt hoe de cabaretier, wiens leven en werk onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, omgaat met zijn houdbaarheid als artiest en als mens.

__Voorrang__
Alink laat Freek zijn eigen leven ontleden, waarbij hij gevoelige kwesties aansnijdt die Freek tot nu toe liever uit de weg ging. Het artistieke werk heeft vaak voorrang gekregen boven zijn persoonlijke leven, wat soms pijnlijk uitpakt. In hoeverre gebruikt de cabaretier het podium om aan de realiteit te kunnen ontsnappen?

__Ontwapenend__
Geconfronteerd met bevriende collega's als André van Duin, Herman Finkers en Jacques Klöters, en met geliefden als zijn vrouw Hella en zijn zus, ontstaat een ontwapenende film over een man voor wie de bühne verlaten geen optie lijkt. Wat heeft hem gevormd, wat houdt hem al die jaren gaande en hoe gaat hij nog door?

:[broadcast:videos](ids:"80674,77190" title:"")

Freek op tv

.