Bekijk de uitzending van Freek naar de Haaien terug

Vr 11 januari 2019 | 20:25 Freek naar de Haaien

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Freek naar de Haaien gemist? Bekijk hier naar Freek naar de Haaien gemist.

Freek naar de Haaien

Datum
Vr 11 januari 2019
Tijd
20:25 tot 21:10
Zender
NPO 3
Genre
Natuurmagazine
Jaar
2017
Presentatie
Freek Vonk
Twitter hashtag
#freeknaardehaaien
Deel-url
gids.tv/21609472

De komende twee vrijdagen wordt het tweedelige programma Freek naar de Haaien om 20:25 uur opnieuw uitgezonden op NPO 3.

In dit programma duikt bioloog en avonturier Freek Vonk in de wereld van haaien. Hij belicht de unieke biologie van deze dieren, onderzoekt waarom we er zo bang voor zijn en volgt het spoor van de haaienvinnenhandel: van het slagveld op zee bij Maleisië tot de illegale handel in Hong Kong. Hij ontmoet haaienonderzoekers, haaienslachtoffers en de haaien zelf, als hij met ze gaat duiken. T

ijdens een van zijn duiken op de Bahama's gaat het gruwelijk mis. Een Caribische rifhaai neemt een grote hap uit Freeks rechterarm. Freek was slachtoffer van extreem zeldzaam gedrag en dit verhaal werd ineens heel persoonlijk.

In de eerste aflevering laat Freek de kijker kennismaken met de schoonheid van haaien, de diverse soorten en het belang van deze dieren voor een gezonde oceaan. Op mooie plekken op de Bahama's, in Maleisië en Zuid-Afrika duikt hij naar de mysterieuze onderwaterbewoners. Helaas komt hij er al snel achter dat het helemaal niet zo goed gaat met de haaien.

Freek naar de Haaien op tv

Dieren haai zuid-afrika hong kong illegale handel freek vonk zeldzaam bahama's haaien maleisië handel duiken extreem oceaan slachtoffer bioloog eerste aflevering hong slagveld belang kijker biologie spoor seizoen aflevering 1 soorten avonturier deze.