Bekijk de uitzending van Freek - Hoelang kan ik nog mee? terug

Ma 2 september 2019 | 20:25 Freek - Hoelang kan ik nog mee?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Freek - Hoelang kan ik nog mee? gemist? Bekijk hier naar Freek - Hoelang kan ik nog mee? gemist.

Freek - Hoelang kan ik nog mee?

Datum
Ma 2 september 2019
Tijd
20:25 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Deel-url
gids.tv/22839750

Documentaire waarin de jonge filmmaker Dennis Alink onderzoekt hoe de cabaretier Freek de Jonge, wiens leven en werk onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, omgaat met zijn houdbaarheid als artiest en als mens.

Filmmaker Dennis Alink onderzoekt hoe de 75-jarige cabaretier Freek de Jonge omgaat met zijn houdbaarheid en laat Freek zijn eigen leven ontleden, waarbij hij gevoelige kwesties aansnijdt die Freek tot nu toe liever uit de weg ging. Het artistieke werk heeft vaak voorrang gekregen boven zijn persoonlijke leven, wat soms pijnlijk uitpakte. In hoeverre gebruikt de cabaretier het podium om aan de realiteit te kunnen ontsnappen? In de film ook bevriende collega's als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en geliefden als zijn vrouw Hella en zijn zus over de man voor wie de bühne verlaten geen optie lijkt. Wat heeft hem gevormd, wat houdt hem al die jaren gaande en hoe gaat hij nog door?

Freek - Hoelang kan ik nog mee? op tv

.