Bekijk de uitzending van Frans Bauer in Amerika terug

Za 17 maart 2018 | 22:15 Frans Bauer in Amerika

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Frans Bauer in Amerika gemist? Bekijk hier naar Frans Bauer in Amerika gemist.

Frans Bauer in Amerika

Datum
Za 17 maart 2018
Tijd
22:15 tot 22:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief programma
Jaar
2018
Regisseur
Gabri Buijtelaar
Presentatie
Frans Bauer, Mariska Bauer
Twitter hashtag
#fransbauerinamerika
Deel-url
gids.tv/19835112

Voor het nieuwe achtdelige programma Frans Bauer in Amerika reist Frans samen met zijn vrouw Mariska, voor het eerst zonder kinderen, door het land van de onbegrensde mogelijkheden. Met zijn tweeën ervaren ze de gastvrijheid van de Amerikanen, leren ze meer over de cultuur en staan ze stil bij een aantal belangrijke momenten in de Amerikaanse geschiedenis. Ze bezoeken wereldberoemde steden als Memphis, New Orleans en natuurlijk New York en hebben bijzondere ontmoetingen met zowel beroemdheden als met ‘de gewone Amerikaan’. Frans Bauer in Amerika is vanaf vanavond iedere zaterdag te zien om 22:10 uur op NPO 1.

Amerika is het land waar iedereen droomt van een betere toekomst en waar je de kans krijgt om vanuit niets naar grote hoogte te stijgen. Iets waar Frans zich enorm in herkent; als kleine jongen had hij een droom die hij zelf, zonder connecties of geld moest zien te verwezenlijken. In zijn jeugd is Frans geïnspireerd geraakt door grootheden als Elvis Presley en bokslegende Chuck Wepner, ‘de echte Rocky’. Voor Frans is het dan ook een droom om Chuck Wepner te ontmoeten en om naar de plaats te gaan waar Elvis Presley vanaf zijn tienerjaren woonde. In een bijzondere ontmoeting met Elvis’ stiefbroer leert Frans meer over hoe Elvis zijn dromen achterna ging, maar zich ook zijn achtergrond bleef herinneren.

Daarnaast speken Frans en Mariska ook gewone Amerikanen onder wie een aantal inwoners van New Orleans die na de orkaan Katrina alles zijn kwijtgeraakt, maar toch de kracht en de dromen hebben om opnieuw te beginnen. Ook ontmoeten ze een aantal van de vele immigranten in Amerika, bijna allemaal van eenvoudige komaf. Zoals de Italiaan Vinny Vela, die het als acteur ver heeft geschopt. En in New York krijgt het echtpaar een rondleiding van Max Westerman die hen alles vertelt over deze beroemde stad en de link met Nederland.

Frans Bauer in Amerika op tv

Beroemdheden amerika nederland vrouw new york new orleans orkaan geschiedenis immigranten cultuur steden acteur echtpaar rondleiding droom ontmoeting katrina orleans geld frans bauer mariska bauer kinderen elvis presley inwoners jeugd bezoeken max westerman chuck stad aflevering 1.
Promo: Frans Bauer in Amerika