Bekijk de uitzending van Foute Shit! - De lange mars naar legalisering van cannabis terug

Wo 4 januari 2017 | 21:10 Foute Shit! - De lange mars naar legalisering van cannabis

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Foute Shit! - De lange mars naar legalisering van cannabis gemist? Bekijk hier naar Foute Shit! - De lange mars naar legalisering van cannabis gemist.

Foute Shit! - De lange mars naar legalisering van cannabis

Datum
Wo 4 januari 2017
Tijd
21:10 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Presentatie
Sacha de Boer
Twitter hashtag
#FouteShit
Deel-url
gids.tv/16991285

Wiet is het nieuwe, groene goud van Colorado, de eerste Amerikaanse staat die drie jaar geleden de teelt en verkoop van cannabis legaliseerde. De marihuana-industrie behaalde er vorig jaar een omzet van bijna één miljard dollar (en de belastingdienst van de staat profiteerde volop mee en haalde zo'n 180 miljoen dollar aan accijnzen binnen).

Ook Nederlandse leveranciers van groeilampen, kassen en tuinbouw high tech doen goede zaken in Colorado. In eigen land lijkt regulering van de wietteelt ook aanstaande. Het ministerie van Veiligheid en Justitie - onder minister Ivo Opstelten nog een fel tegenstander van een verdere liberalisering van het softdrugsbeleid- werkt achter de schermen al aan scenario's voor wietteelt onder staatstoezicht. Mede omwille van de volksgezondheid, want de naar schatting 500.000 gebruikers van nederwiet zijn nu overgeleverd aan criminele hennepkwekers die gevaarlijke bestrijdingsmiddelen op hun miljoenenhandel spuiten.

Een uitgebreid onderzoek van KRO-NCRV journalist Jos Slats.

Foute Shit! - De lange mars naar legalisering van cannabis op tv

.