Bekijk de uitzending van Footloose terug

Za 30 maart 2019 | 00:09 Footloose IMDb: 6.5

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Footloose gemist? Bekijk hier naar Footloose gemist.

Footloose

Footloose
Datum
Za 30 maart 2019
Tijd
00:09 tot 02:30
Zender
RTL 8
IMDb
6.5
Genre
Drama
Jaar
1984
Regisseur
Herbert Ross
Acteurs
Kevin Bacon, Lori Singer, John Lithgow, Dianne Wiest, Christopher Penn
Twitter hashtag
#footloose
Deel-url
gids.tv/22000748

Footloose is een uitzinnige muziekfilm uit het jaar 1984. Deze productie is geregisseerd door Herbert Ross. De hoofdrol wordt vertolkt door Kevin Bacon en Lori Singer. De enorme hit Footloose van Kenny Loggins komt uit deze film.

Kevin is Ren McCormack, een rebelse jongen die naar een plattelandsdorpje verhuist waar helemaal niks te doen is. Rockmuziek is absoluut verboden, net als dansen. En dan komt net 'prom night' eraan, het eindexamenbal waar Amerikaanse tieners altijd al jarenlang naar uit kijken. No way laat Ren het gebeuren dat zijn prom night een dooie bedoening gaat worden. Hij wil de dorpsjeugd wakker schudden om in opstand te komen tegen hun strenge ouders. Tegelijk wordt Ren verliefd op de knappe Airle, een typische Amerikaanse girl next door. Er is echter een probleem: zij is de dochter van dominee Shaw Moore. En hij is nou net de man die het dorp in een ijzeren greep houdt met al zijn rare regels uit het jaar nul.

Nog meer achtergrond feitjes over deze filmklassieker. Footloose is losjes gebaseerd op echte gebeurtenissen in een klein en religieus stadje in Elmore City, Oklahoma in 1978. Dansen was al negentig jaar verbannen totdat een groep tieners er tegenin ging. In de openingscredits zie je een stel gouden schoenen voorbij komen, die danser was Kenny Loggins (die zanger van Footloose).

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/footloose-1984

Footloose op tv

Tiener chicago productie film oklahoma moore opstand tieners dochter gouden danser dominee indringer religieus bacon shaw streamen dansen schoenen herbert zanger jongeren regels ouders kevin bacon dianne wiest john lithgow drama kijken 1978 deze.
Footloose - Trailer