Bekijk de uitzending van Food CIA terug

Ma 11 februari 2019 | 19:55 Food CIA

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Food CIA gemist? Bekijk hier naar Food CIA gemist.

Food CIA

Datum
Ma 11 februari 2019
Tijd
19:55 tot 20:25
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2015
Twitter hashtag
#foodcia
Deel-url
gids.tv/21765724

Vanaf vanavond is het Britse reportageprogramma Food CIA elke werkdag om 22:55 uur te zien op NPO 3. Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt gaan op zoek naar de waarheid en geheimen achter het voedsel dat we eten.

In deze eerste aflevering is Jimmy in Thailand voor een antwoord op de vraag of de smaakversterker ve-tsin echt zo slecht is als de dreigende krantenkoppen doen vermoeden. Hij komt achter de verrassende oorsprong ervan.

Kate is benieuwd naar paranoten en gaat naar het Amazone-regenwoud om uit te zoeken of de paranoten die in het Verenigd Koninkrijk in de supermarkt liggen echt allemaal radioactief zijn.

Ondertussen is Matt in het lommerrijke Lincolnshire om uit te zoeken hoe één enkel bedrijf 1,5 miljoen flessen vlierbloesemsiroop kan maken zonder ook maar één bloemenplukker in dienst te hebben.

Food CIA op tv

Verenigd koninkrijk miljoen thailand voedsel documentaire supermarkt koninkrijk radioactief eerste aflevering krantenkoppen geheimen kate eten dienst seizoen 5 miljoen aflevering 1 enkel deze.