Bekijk de uitzending van Foeksia de miniheks terug

Zo 14 juli 2019 | 09:00 Foeksia de miniheks IMDb: 5.5

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Foeksia de miniheks gemist? Bekijk hier naar Foeksia de miniheks gemist.

Foeksia de miniheks

Foeksia de miniheks
Datum
Zo 14 juli 2019
Tijd
09:00 tot 10:20
Zender
NPO 3
IMDb
5.5
Genre
Familiefilm
Jaar
2010
Regisseur
Johan Nijenhuis
Acteurs
Valerie Pos, Porgy Franssen, Annet Malherbe, Rachelle Verdel, Marcel Hensema
Twitter hashtag
#foeksiademiniheks
Deel-url
gids.tv/22574409

Een groot avontuur begint soms met een klein eitje, dat ontdekt tovenaar Kwark als hij in het Heksenbos een ei vindt waar geen vogel uitkomt maar een klein meisje. Een bijzonder meisje. Een miniheksje, dat hij Foeksia noemt. Foeksia wil dolgraag net zo goed leren toveren als haar vader en is dan ook dolblij als ze naar de Heksenschool mag. Deze school wordt geleid door Juf Minuul, een Moerasheks die al meer dan vijftig jaar een oogje op Kwark heeft en die haar gevoelens dan ook niet onder stoelen of banken steekt. Op de Miniheksenschool leert Foeksia wind maken en tovert ze met wolken.

Maar doordat ze soms wat overmoedig is, gaan haar toverkunsten regelmatig ook goed fout. Vliegend op haar handvegertje maakt Foeksia het Heksenbos onveilig en bezorgt haar nieuwbakken vader Kwark zo nu en dan een hoop kopzorgen. Foeksia is namelijk heel nieuwsgierig naar de mensenwereld. Een wereld waar Kwark niets van moet hebben want: mensen zijn gevaarlijk! Maar als Foeksia in het bos het mensenjongetje Tommie ziet, wint haar nieuwsgierigheid het van Kwarks goedbedoelde waarschuwingen en zoekt ze Tommie later op in de mensenstad. Als Foeksia er dan ook nog achterkomt dat Tommies oom Rogier het Heksenbos wil platgooien om er een snelweg aan te leggen, zit er nog maar één ding op. Foeksia zal samen met Tommie het Heksenbos moeten redden.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/foeksia-de-miniheks

Foeksia de miniheks op tv

School wind film vogel snelweg toveren onveilig redden waarschuwingen wolken avontuur dolblij streamen steekt franssen annet malherbe johan nijenhuis marcel hensema porgy franssen valerie pos vader meisje rachelle verdel tovenaar geen deze.
Foeksia de miniheks - Trailer