Bekijk de uitzending van Floortje en de Ambassadeurs terug

Ma 3 juni 2019 | 17:10 Floortje en de Ambassadeurs

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Floortje en de Ambassadeurs gemist? Bekijk hier naar Floortje en de Ambassadeurs gemist.

Floortje en de Ambassadeurs

Datum
Ma 3 juni 2019
Tijd
17:10 tot 17:55
Zender
NPO 1
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Presentatie
Floortje Dessing
Twitter hashtag
#floortje
Deel-url
gids.tv/22355706

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentairereeks die een unieke blik werpt achter de schermen van de Nederlandse ambassades.

Rusland.

Floortje gaat op bezoek bij Renée Jones-Bos, de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Rusland. De huidige politieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn erg moeizaam. Bijna dagelijks wordt Jones-Bos geconfronteerd met de MH-17-tragedie, de economische sancties als gevolg van de Russische annexatie van het Krim, de gevoeligheden van informatie en spionage-activiteiten en het groeiende wederzijdse onbegrip. Floortje bezoekt de indrukwekkende ambassade en bovenliggende residentie in de week waarin groots bekend wordt gemaakt dat Nederland vier Russische spionnen heeft uitgezet. Ambassadeur Jones-Bos laat zien hoe ze namens Nederland probeert de relatie met de Russen in stand te houden terwijl ze met heldere harde toon de standpunten van Nederland verdedigt.

Floortje en de Ambassadeurs op tv

.