Bekijk de uitzending van Finding Escobar's Millions terug

Ma 11 december 2017 | 22:30 Finding Escobar's Millions

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Finding Escobar's Millions gemist? Bekijk hier naar Finding Escobar's Millions gemist.

Finding Escobar's Millions

Datum
Ma 11 december 2017
Tijd
22:30 tot 23:30
Zender
Discovery Channel
Genre
The Don
Jaar
2017
Twitter hashtag
#findingescobarsmillions
Deel-url
gids.tv/19192953

Pablo Escobar geldt als een van de rijkste drugshandelaren die ooit geleefd hebben. Op het toppunt van zijn macht in de jaren tachtig verdiende hij 60 miljoen dollar per dag en in totaal zou hij zo’n 50 miljard dollar vergaard hebben. De vraag is waar al dat geld is gebleven sinds zijn dood in 1993. Verwacht wordt dat hij een groot deel verstopt heeft op geheime plekken waar het mogelijk nog steeds ligt.

Twee voormalige CIA-agenten - Douglas Laux en Ben Smith - gaan op onderzoek uit. Ze krijgen hulp van de twee Amerikaanse DEA-agenten die destijds Escobar wisten te overmeesteren - bekend ook van de Netflix-serie Narcos - en die nog veel weten over het netwerk rond de voormalige drugsbaron.

Ze sturen Doug en Ben naar het hol van de leeuw: barrio Pablo Escobar, de wijk in Medellín die de drugsbaron liet bouwen en waar het nog steeds wemelt van zijn criminele volgelingen. Geen acteurs dit keer, maar de echte onverschrokken drugscriminelen van wie je nooit weet hoe ze reageren op buitenstaanders.

Doug en Ben doen zich voor als documentairemakers om zo dicht bij de vertrouwelingen van Escobar te komen in de hoop op de juiste informatie. Ook hebben ze de beschikking over de modernste opsporingsapparaten van de CIA waarmee ze dwars door betonnen muren kunnen kijken en diep onder de grond. Winnen ze het vertrouwen van de vrienden van Escobar en vinden ze zijn miljoenen?

Finding Escobar's Millions op tv

Opgraving netwerk onderzoek miljoen drugsbaron douglas dollar pablo miljard verborgen smith verstopt geld dood pablo escobar wijk escobar dicht seizoen.
Promo: Finding Escobar's Millions