Bekijk de uitzending van Feyenoord - Besiktas terug

Vr 1 augustus 2014 | 23:18 Feyenoord - Besiktas

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Feyenoord - Besiktas gemist? Bekijk hier naar Feyenoord - Besiktas gemist.

Feyenoord - Besiktas

Datum
Vr 1 augustus 2014
Tijd
23:18 tot 00:58
Zender
ESPN
Twitter hashtag
#FEYBES
Deel-url
gids.tv/11691688

Verslag van Feyenoord - Besiktas, in de derde kwalificatieronde voor de Champions League.

Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie is na slechts negen dagen vakantie klaar voor het Champions Leagueduel met Besiktas, dat woensdagavond in de Kuip op het programma staat. "Ik heb een korte vakantie gehad, maar voel me goed en fit", gaf Clasie te kennen. "Ik wil graag bij deze wedstrijden zijn."

De 23-jarige Clasie speelde op het WK met Oranje tegen Argentinië en Brazilië, en kwam op 14 juli terug in Nederland. Vorige week woensdag sloot hij alweer aan bij de selectie van Feyenoord. Hij speelde diezelfde avond als invaller meteen mee in de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad (1-1).

Druk
Dat een week later gelijk een belangrijk duel in de derde voorronde van de Champions League wordt gespeeld, vindt Clasie alleen maar fijn. "De mensen zullen meer van mij verwachten, omdat ik een WK heb gespeeld. Met die druk moet ik zien om te gaan", liet hij weten.

Bij Feyenoord vertrokken de toonaangevende spelers Graziano Pellè, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat. Trainer Fred Rutten verwelkomde onder anderen Khalid Boulahrouz, maar de verdediger kan nog niet een hele wedstrijd spelen.

Karsdorp
Dat geldt ook voor Joris Mathijsen, waardoor de kans groot is dat jeugdspeler Rick Karsdorp (19) als rechtsback begint. De van origine aanvallende middenvelder maakt een goede indruk op Rutten.

Als Feyenoord over twee wedstrijden Besiktas opzij weet te zetten, moet het in de beslissende ronde tegen Arsenal, FC Porto, Zenit Sint-Petersburg, Bayer Leverkusen of Napoli aantreden om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

Feyenoord - Besiktas op tv

.