Bekijk de uitzending van FC Twente - Ajax terug

Zo 8 mei 2011 | 17:55 FC Twente - Ajax

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van FC Twente - Ajax gemist? Bekijk hier naar FC Twente - Ajax gemist.

FC Twente - Ajax

Datum
Zo 8 mei 2011
Tijd
17:55 tot 20:00
Zender
FOX Sports 1 Eredivisie
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#TWEAJA
Deel-url
gids.tv/5378455

Liveverslag van FC Twente - Ajax, een wedstrijd in de finale van het toernooi om de KNVB Beker.

Een voorbeschouwing:

Vandaag staat de bekerfinale tussen FC Twente en Ajax op het programma. Op papier is dit natuurlijk dé droomfinale van dit moment.

FC Twente kent opnieuw een goed seizoen en staat trots bovenaan in de vaderlandse competitie. Met één punt voorsprong op achtervolger Ajax (beide ploegen ontmoeten elkaar een week later in Amsterdam).

Vandaag kan FC Twente de tweede prijs van het seizoen pakken. Op 31 juli werd Ajax namelijk verslagen met 1-2 in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

FC Twente kan Ajax flink dwarszitten in de komende twee wedstrijd. De Tukkers kunnen naast een eventuele bekerwinst ook nog kampioen worden. Dan moet er gewonnen worden in Amsterdam.

Op weg naar de finale wist FC Twente onder meer PSV te verslaan in kwartfinale. FC Twente leek in die wedstrijd met een 1-0 overwinning aan de haal te gaan, tot Danny Koevermans in de laatste seconden van de wedstrijd de gelijkmaker binnenschoot.

De ploeg uit Enschede wist uiteindelijk toch nog te winnen na penalty’s. In de halve finale van het bekertoernooi kwam de FC Utrecht op bezoek.

De ploeg van trainer Du Chatinier wist FC Twente flink het vuur aan de schenen te leggen, maar nadat de Domstedelingen een rode kaart ontvingen wist Twente de zege alsnog, al was het mager, naar zich toe te trekken: 1-0.

Ajax heeft van een bijna verloren seizoen toch nog een sprankelend seizoen weten te maken, althans zoals het nu lijkt.

Met nog twee officiële wedstrijden voor de Amsterdammers kunnen zij evenals FC Twente nog kampioen worden én de beker winnen. Voor de Amsterdammers lijkt een eventueel kampioenschap een realistisch gegeven.

In een uitverkochte Amsterdam ArenA zullen de mannen van trainer Frank de Boer alles op alles gaan zetten om na vele jaren zonder titel eindelijk weer eens kampioen te worden.

Ajax kent dit seizoen wel een kleine psychologische achterstand: Er werd nog niet gewonnen van Twente dit seizoen. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd er met 1-2 verloren terwijl er in Enschede gelijk werd gespeeld.

Het gelijkspel in Enschede werd weliswaar als een gevierd punt beschouwd, maar een driepunter had er ook ingezeten.

Sinds de trainerswissel De Boer/Jol lijken de Amsterdammers weer wat vrijer te kunnen opereren en dat lijkt zich nu uit te betalen. Alle Ajacieden hopen natuurlijk dat dit nu ook gaat resulteren in prijzen

Ajax kende op zijn weg naar de finales weinig problemen. In de kwartfinales werd NAC Breda met ruime cijfers verslagen: 4-1.

Ook in de halve eindronde lagen de Godenzonen niet wakker van de huidige Jupiler League koploper RKC Waalwijk. RKC leek bij vlagen goed mee te kunnen spelen, maar werd uiteindelijk wel op een forse nederlaag getrakteerd: 5-1.

FC Twente - Ajax op tv

.