Bekijk de uitzending van FC Emmen op 1 terug

Za 10 november 2018 | 22:00 FC Emmen op 1

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van FC Emmen op 1 gemist? Bekijk hier naar FC Emmen op 1 gemist.

FC Emmen op 1

Datum
Za 10 november 2018
Tijd
22:00 tot 22:40
Zender
NPO 1
Genre
Sportmagazine
Jaar
2018
Presentatie
Rutger Castricum
Twitter hashtag
#fcemmenop1
Deel-url
gids.tv/21266130

Vanaf vanavond volgt Rutger Castricum FC Emmen en haar supporters in het historische eerste jaar dat de club eredivisie speelt. Sterker nog, nooit eerder was Drenthe vertegenwoordigd op het hoogste voetbalniveau. En dat doet iets met de provincie, met Emmen, de club en de mensen. In de zesdelige serie FC Emmen op 1 geniet Castricum mee met de trots en de euforie, zien we de veranderingen binnen de club en Emmen en leren we de échte Emmenaar kennen.

In zes afleveringen volgt Rutger Castricum de voetbalclub in de meest brede zin van het woord. Van de voorzitter tot de materiaalman en van de plaatselijke vastgoedmagnaat tot de visboer en de kapper. Maar ook trekken we op met de technische staf en de voetballers - mannen die al sinds jaar en dag Emmen door het bloed hebben stromen. Allemaal mensen die de club op hun eigen manier in het hart hebben gesloten.

Niet alleen leren we de voetbalclub van binnenuit kennen, ook het wel en wee van de gemeente Emmen en de persoonlijke verhalen komen aan bod. Zo is Klaas onafscheidelijk van zijn FC Emmen-muts, gebreid door zijn vrouw Marietje. Helaas maakt Marietje het allemaal niet meer mee. Zij is met zware Alzheimer in het verzorgingstehuis terecht gekomen. Klaas bewaakt zijn twee liefdes met zijn leven: FC Emmen en Marietje.

De accenten van het leven in Emmen verschillen met het leven in de Randstad. Waar Amsterdam zich druk over maakt, daar halen ze in Emmen nogal eens de schouders over op. Neem bijvoorbeeld de in Emmen alom bekende visboer Jos Vos: "Burn-out... dat had je toch vroeger ook niet? Niet te geloven... hoe kan je nou een burn-out hebben? Je kan zeggen ik ben een paar daagjes niet fit en dan kan je een paar daagjes rust nemen, maar niet 3 of 4 maanden."

Castricum: "FC Emmen op 1 geeft een bijzondere en persoonlijke inkijk in het leven van de Emmenaren tijdens hun spannende eerste jaar in de eredivisie. De kijker zal absoluut met ze meeleven - de trots, de clubliefde, de verbroedering."

FC Emmen op 1 op tv

Amsterdam eredivisie castricum emmen drenthe vrouw supporters randstad voorzitter gemeente voetbalclub bloed verzorgingstehuis provincie kapper voetballers serie alzheimer visboer rutger castricum hart trots seizoen aflevering 1 druk fc emmen gesloten.