Bekijk de uitzending van Expedition Unknown: Egypt Special terug

Vr 19 april 2019 | 20:30 Expedition Unknown: Egypt Special

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Expedition Unknown: Egypt Special gemist? Bekijk hier naar Expedition Unknown: Egypt Special gemist.

Expedition Unknown: Egypt Special

Datum
Vr 19 april 2019
Tijd
20:30 tot 21:30
Zender
Discovery
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/22116399

Avonturier en ontdekkingsreiziger Josh Gates heeft al vele ontdekkingen gedaan in zijn carrière, maar nog nooit één die live door miljoenen mensen werd aanschouwd. Hij schreef met een team van archeologen en onderzoekers geschiedenis door live op televisie een Egyptische sarcofaag te openen.

In Nederland werd deze vondst niet live uitgezonden, maar Discovery zendt vanavond de documentaire 'Expedition Unknown: Egypt Special' uit over deze vondst.

Tijdens deze special ging Josh op onderzoek uit in een doolhof van ondergrondse tombes uit de Egyptische oudheid, met aan zijn zijde de legendarische archeoloog Dr. Zahi Hawass.

"Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat ze zijn afgedaald naar eeuwenoude tombes, al helemaal niet met een levende legende als Dr. Hawass. We hebben maar liefst drie mummies ontdekt en meerdere spectaculaire artefacten", aldus Josh Gates.

Ook Dr. Hawass is vol van de gebeurtenissen van die bewuste nacht: "Nog nooit in mijn vijftigjarige carrière heb ik iets meegemaakt op zo’n grote schaal als dit!"

Expedition Unknown: Egypt Special op tv

Opgraving onderzoek nederland live documentaire televisie doolhof geschiedenis discovery egypt onderzoekers gates archeoloog mummies josh special vondst team avonturier deze tombes.