Bekijk de uitzending van Expeditie Nieuw-Guinea terug

Vr 22 september 2017 | 20:25 Expeditie Nieuw-Guinea

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Expeditie Nieuw-Guinea gemist? Bekijk hier naar Expeditie Nieuw-Guinea gemist.

Expeditie Nieuw-Guinea

Datum
Vr 22 september 2017
Tijd
20:25 tot 21:15
Zender
NPO Zappelin Xtra
Genre
Natuur en Dieren, Documentaire
Twitter hashtag
#ExpeditieNieuwGuinea
Deel-url
gids.tv/18730656

Onder leiding van Steve Backshall daalt een team van speleologen af in de krater van een gigantische uitgedoofde vulkaan, midden in het dichte oerwoud. Dit ongerepte gebied, in het hart van het bijna onbewoonde eiland Nieuw-Guinea, wordt aan alle kanten beschermd door vijfhonderd meter hoge wanden.

Steve en zijn team zijn de eerste niet-Papoea's die zich in deze verscholen wereld wagen, waar volgens biologen mogelijk spectaculaire nieuwe diersoorten leven. George McGavin trekt naar het oosten, waar een vulkaanuitbarsting plaatsvindt, en hij ontdekt een zeldzame vogel die van hete vulkaanas leeft.

De tocht moet echter worden afgebroken als in de vulkaan explosies plaatsvinden. Hierdoor dalen enorme stukken steen op het kamp neer.

Deze serie beleeft zijn hoogtepunt in de verstilde wereld van de uitgedoofde krater. Steve en Gordon ontdekken daar twee verbazend makke grote zoogdieren, die tot volkomen nieuwe soorten behoren: een reuzenrat ter grootte van een kat en een koeskoes, een buideldier dat in bomen klimt.

Expeditie Nieuw-Guinea op tv

.