Bekijk de uitzending van European Championship terug

Vr 24 oktober 2014 | 17:59 European Championship

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van European Championship gemist? Bekijk hier naar European Championship gemist.

European Championship

Datum
Vr 24 oktober 2014
Tijd
17:59 tot 20:29
Zender
RTL 7
Genre
Darts
Twitter hashtag
#rtl7darts
Uitzending gemist
European Championship gemist
Deel-url
gids.tv/12129412

Van 24 t/m 26 oktober wordt het 888.com European Championship gehouden in Muelheim te Duitsland. Het is de zevende editie van dit evenement, waar de top zestien van de wereldranglijst aan meedoet. Deze editie wordt voor de derde keer gehouden in Muelheim in Duitsland.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van het 888.com European Championship. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de stream (darts.nl/live" target="blank">rtl7darts.nl/live). Daarnaast zullen ook vele wedstrijden LIVE te zien zijn op RTL7.

Een terugblik op de editie van 2011:

In 2011 wordt het European Championship voor de vierde keer gespeeld, en voor de vierde keer in een andere speelgelegenheid. Wel blijft het toernooi in Duitsland., want dit jaar is Düsseldorf de gastheer. In het sfeervolle Maritim hotel verzamelen zich 32 spelers waaronder vijf landgenoten. Na één ronde is alleen nog Raymond van Barneveld van de partij. Co Stompé, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Michael van Gerwen sneuvelen allemaal bij de eerste horde. Van Barneveld wint van Andy Hamilton in de eerste ronde en verslaat vervolgens ook Mark Walsh en James Wade. Daarmee bereikt hij de halve finale die hij vervolgens zal verliezen van Adrian Lewis in een zinderende partij. Lewis en Van Barneveld blijven dicht bij elkaar en laten spectaculaire dingen zien waaronder een 9-darter voor de Engelsman. Jackpot zal de wedstrijd uiteindelijk ook winnen door in de laatste en beslissende leg met een 121 finish in 12 darts Van Barneveld te breken.

In de finale staan de nummers één en twee van de wereld tegenover elkaar. Phil Taylor bewijst in die finale dat hij nog altijd de beste is: hij verslaat wereldkampioen Lewis met 11-8 in een mooie partij. Voor het vierde jaar op rij wint Taylor dus de titel.

European Championship op tv

.