Bekijk de uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult terug

Di 12 maart 2019 | 23:15 Europa achter de schermen: 10 jaar tumult

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist? Bekijk hier naar Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist.

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult

Datum
Di 12 maart 2019
Tijd
23:15 tot 00:15
Zender
NPO 2
Genre
Geschiedkundige documentaire
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/21911945

De driedelige serie 'Europa achter de schermen' laat zien welke felle discussies er achter de gesloten deuren van de EU worden gevoerd en hoe Europese presidenten, premiers en hun adviseurs met elkaar botsen en nachten doorwerken om te voorkomen dat de Europese Unie uit elkaar valt.

De afleveringen zijn de komende dinsdagen om 23:15 uur te zien op NPO 2.

In dit drieluik komen gebeurtenissen aan de orde die de afgelopen tien jaar opschudding in de EU veroorzaakten: het Brexit-referendum van David Cameron, de Griekse geldcrisis en de komst van honderdduizenden migranten in de zomer van 2015.

De eerste aflevering laat zien hoe de Britse premier David Cameron onder druk van de Conservatieve Partij belooft het Brexit-referendum uit te schrijven. Douglas Carswell en Daniel Hannan onthullen hoe ze samenwerkten om de druk op Cameron op te voeren.

William Hague, George Osborne en Nick Clegg reconstrueren de argumenten die hebben geleid tot dit besluit. Donald Tusk, President van de Europese Raad en Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker leggen de onderhandelingen van Cameron met EU-leiders uit.

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult op tv

.