Bekijk de uitzending van Erwin Olaf - The Legacy terug

Di 25 juni 2019 | 09:30 Erwin Olaf - The Legacy

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Erwin Olaf - The Legacy gemist? Bekijk hier naar Erwin Olaf - The Legacy gemist.

Erwin Olaf - The Legacy

Datum
Di 25 juni 2019
Tijd
09:30 tot 10:49
Zender
NPO 2
Genre
Kunstdocumentaire
Jaar
2018
Regisseur
Michiel van Erp
Deel-url
gids.tv/22472401

Nu zijn kunstenaarschap in juli groots wordt gevierd in het Rijksmuseum en zijn nalatenschap verzekerd is, staat Erwin OIaf voor talloze vragen en dilemma's.

Wat is de betekenis van zijn carrière geweest? Is zijn werk van waarde, en is dat in de toekomst ook nog zo? Is zijn kunstenaarschap van nut geweest? En daarmee zijn leven? Heeft hij ertoe gedaan?

Juist in dit jaar lijkt Erwin Olaf breekbaarder dan ooit: hij heeft progressieve longemfyseem waardoor hij zuinig met zijn energie moet omgaan. En terwijl zijn moeder op sterven ligt, werkt de kunstenaar in zijn Amsterdamse studio en in Palm Springs (VS) aan nieuwe fotoprojecten, die thematisch aansluiten bij zijn levensfase.

De documentaire gaat over de struggle van een gevierd kunstenaar, die op het toppunt van zijn roem – met pijn in zijn hart – de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre – precies op het goede moment – voor het nageslacht gewaarborgd blijft.

Erwin Olaf - The Legacy op tv

.