Bekijk de uitzending van Erica op Reis terug

Vr 7 december 2018 | 21:30 Erica op Reis

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Erica op Reis gemist? Bekijk hier naar Erica op Reis gemist.

Erica op Reis

Datum
Vr 7 december 2018
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 1
Genre
Toeristische reportage
Jaar
2018
Presentatie
Erica Terpstra
Twitter hashtag
#ericaopreis
Uitzending gemist
Erica op Reis gemist
Deel-url
gids.tv/21421011

In de tweede aflevering van Erica op Reis gaat Erica Terpstra naar Taiwan. Van moderne wolkenkrabbers tot adembenemende natuurgebieden: Erica ontdekt de mooiste plekken van het eiland.

Taiwan heeft een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt de laatste decennia en is uitgegroeid tot een welvarende en moderne staat. In de hoofdstad Taipei beklimt ze het symbool van dat succes, de wolkenkrabber 'Taipei 101', van meer dan een halve kilometer hoog. Ze duikt in de rijke cultuur van de bewoners en verbaast zich over de soms wonderlijke gewoontes van de Taiwanezen.

In het oosten van Taiwan reist de presentatrice naar de Tarokokloof; een natuurgebied dat in de loop van de miljoenen jaren een verbluffend kunstwerk is geworden. Ondertussen probeert ze in haar beste Chinees contact te maken met de Taiwanezen.

Erica Terpstra pakt voor Erica op Reis haar koffer en laat zich met verwondering onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van andere landen. Ze heeft in verre landen bijzondere ontmoetingen met opmerkelijke en inspirerende mensen. In het huidige seizoen bezoekt ze Brazilië, Taiwan, Canada en Senegal.

Erica op Reis op tv

Taiwan brazilië chinees canada presentatrice bewoners kunstwerk koffer cultuur wolkenkrabber senegal natuurgebied 500 meter wolkenkrabbers terpstra erica symbool eiland erica terpstra reportage contact rituelen reis seizoen hoofdstad erica op reis taipei.