Bekijk de uitzending van Empire of the Tsars: Romanov Russia with Lucy Worsley terug

Do 29 augustus 2019 | 18:20 Empire of the Tsars: Romanov Russia with Lucy Worsley

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Empire of the Tsars: Romanov Russia with Lucy Worsley gemist? Bekijk hier naar Empire of the Tsars: Romanov Russia with Lucy Worsley gemist.

Empire of the Tsars: Romanov Russia with Lucy Worsley

Datum
Do 29 augustus 2019
Tijd
18:20 tot 19:25
Zender
Canvas
Genre
Geschiedkundige documentaire
Jaar
2016
Regisseur
John Das
Presentatie
Lucy Worsley
Twitter hashtag
#empireofthetsars
Deel-url
gids.tv/22819759

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks waarin historica en tv-presentatrice Lucy Worsley het spoor volgt van de Romanovs, de machtige dynastie die gedurende meer dan drie eeuwen over Rusland regeerde.

The Road to Revolution.

Lucy besluit haar verhaal met de laatste eeuw van het huis Romanov (1825-1918), een eeuw vol bloedvergieten en mislukte pogingen van verschillende tsaren om het rijk in bedwang te houden, ondanks de steeds groter wordende druk om hervormingen door te voeren. Alexander II deed een poging om tegemoet te komen aan de vraag van het volk, maar betaalde daarvoor de hoogste prijs en kwam om bij een bomaanslag in Sint-Petersburg. Nicolaas II probeerde het dan weer via de weg van God, maar ook zijn bewind zou eindigen met dood en vernieling. Lucy onderzoekt hoe het moeilijke familiale leven van de tsaar en zijn gezin het rijk verder zou doen afbrokkelen en de rol die Grigori Raspoetin hierin speelde.

Empire of the Tsars: Romanov Russia with Lucy Worsley op tv

.