Bekijk de uitzending van NOS EK Voetbal Wales - België (eerste helft) terug

Vr 1 juli 2016 | 20:50 NOS EK Voetbal Wales - België (eerste helft)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS EK Voetbal Wales - België (eerste helft) gemist? Bekijk hier naar NOS EK Voetbal Wales - België (eerste helft) gemist.

NOS EK Voetbal Wales - België (eerste helft)

Datum
Vr 1 juli 2016
Tijd
20:50 tot 21:52
Zender
NPO 1
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Presentatie
Jeroen Grueter
Twitter hashtag
#WALBEL
Deel-url
gids.tv/15919849

Verslag van de eerste helft van de kwartfinale tussen Wales en België. Wales bereikte de kwartfinales na een 1-0 overwinning op Noord-Ierland en België versloeg Hongarije overtuigend met 4-0.

De Belgen zijn bezig aan hun succesvolste EK sinds 1980, toen de finale werd gehaald waarin West-Duitsland met 2-1 te sterk was. Maar als de ploeg van bondscoach Marc Wilmots verliest van Wales dan zal de teleurstelling alsnog groot zijn. Voor Wales lijkt het EK nu al niet meer stuk te kunnen. De ploeg van bondscoach Chris Coleman debuteert op een Europese titelstrijd.

Het wordt de dertiende ontmoeting tussen België en Wales. De Rode Duivels wonnen er vijf, Wales vier en drie keer werd het gelijk. In de kwalificatie voor het EK stonden beide ploegen ook tegenover elkaar. Toen werd het op 16 november 2014 in Brussel 0-0, waarna Wales op 12 juni 2015 in Cardiff met 1-0 won. Gareth Bale maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Door de schorsing van Thomas Vermaelen en de blessure van Jan Vertonghen is de kans groot dat Jordan Lukaku speelminuten krijgt in Lille. De 21-jarige Lukaku, die in eigen land speelt bij het bescheiden KV Oostende, is in tegenstelling tot zijn broer Romelu (23) een verdediger.

Bij Wales zijn alle ogen uiteraard gericht op Gareth Bale, die dit EK al drie keer scoorde waarvan twee keer uit een vrije trap. De aanvaller van Real Madrid kan de eerste speler worden die op EK’s drie keer trefzeker is uit een directe vrije trap. De Fransman Michel Platini (1984), de Duitser Thomas Hässler (1992) en de Fransman Zinedine Zidane (2000 en 2004) maakten er ook twee.

TIP: Speciaal voor het EK 2016 hebben we een gratis alertfunctie. Stel in de Android-, iPhone- of iPad-app een herhalende alert in zodat je herinnerd wordt bij de start van alle EK-wedstrijden.

Weet jij wie er gaat winnen? Zet gratis 200 euro in op deze wedstrijd: http://bit.ly/wedgratis200euro

NOS EK Voetbal Wales - België (eerste helft) op tv

.