Bekijk de uitzending van NOS EK Voetbal Hongarije - België (tweede helft) terug

Zo 26 juni 2016 | 20:50 NOS EK Voetbal Hongarije - België (tweede helft)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS EK Voetbal Hongarije - België (tweede helft) gemist? Bekijk hier naar NOS EK Voetbal Hongarije - België (tweede helft) gemist.

NOS EK Voetbal Hongarije - België (tweede helft)

Datum
Zo 26 juni 2016
Tijd
20:50 tot 21:52
Zender
NPO 1
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Presentatie
Frank Snoeks
Twitter hashtag
#HONBEL
Deel-url
gids.tv/15896447

Rechtstreeks verslag van de eerste helft van de achtste finale op het EK voetbal tussen Hongarije en België.

Hongarije is de, voor velen, verrassende winnaar van Groep F met 5 punten. Winst op Oostenrijk (2-0) en gelijke spelen tegen IJsland (1-1) en Portugal (3-3) was voldoende voor de groepswinst. De Belgen werden tweede in Groep E na verlies van Italië (0-2) en winst op Ierland (3-0) en Zweden (1-0).

Een vooruitblik van VI.nl:

Hongarije en België staan in de achtste finale van het EK tegenover elkaar. Opta komt met opvallende feitjes over het duel in Toulouse.

? België won zes van zijn laatste acht interlands tegen Hongarije, inclusief de laatste vier op rij.

? De laatste zege van de Hongaren stamt van lang geleden: in een vriendschappelijk duel van november 1958 (3-1).

? De Belgen overleefden voor het eerst sinds het EK 1980 de groepsfase. Op dat EK reikten De Rode Duivels daardoor direct tot de finale (1-2 nederlaag tegen West-Duitsland).

? België slaagde er in zijn laatste tien duels met de Hongaren telkens in minstens één keer te scoren. In de laatste vijf onderlinge duels maakten de Belgen zelfs telkens twee doelpunten of meer.

? Hongarije overleefde voor het eerst sinds het WK 1966 weer de groepsfase van een eindronde. In 1966 strandden de Oost-Europeanen uiteindelijk in de kwartfinale tegen de Sovjet-Unie.

? Bij de laatste tien EK-wedstrijden van België stapte telkens een winnaar van het veld: vier keer wonnen de Belgen en zes keer moesten ze een nederlaag slikken.

? Het laatste gelijkspel van de Belgen was een 0-0 tegen Italië op het EK 1980.

? De Hongaar Zoltán Gera werd door zijn doelpunt tegen Portugal (3-3) de op één na oudste doelpuntenmaker in de EK-historie (37 jaar en 61 dagen). Alleen de Oostenrijker Ivica Vastic is ouder (38 jaar en 256 dagen).

Bron: Opta

TIP: Speciaal voor het EK 2016 hebben we een gratis alertfunctie. Stel in de Android-, iPhone- of iPad-app een herhalende alert in zodat je herinnerd wordt bij de start van alle EK-wedstrijden.

Weet jij wie er gaat winnen? Zet gratis 200 euro in op deze wedstrijd: http://bit.ly/wedgratis200euro

NOS EK Voetbal Hongarije - België (tweede helft) op tv

.