Bekijk de uitzending van NOS EK Voetbal Portugal - Wales (eerste helft) terug

Wo 6 juli 2016 | 20:50 NOS EK Voetbal Portugal - Wales (eerste helft)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS EK Voetbal Portugal - Wales (eerste helft) gemist? Bekijk hier naar NOS EK Voetbal Portugal - Wales (eerste helft) gemist.

NOS EK Voetbal Portugal - Wales (eerste helft)

Datum
Wo 6 juli 2016
Tijd
20:50 tot 21:53
Zender
NPO 1
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Twitter hashtag
#PORWAL
Deel-url
gids.tv/15890831

Rechtstreeks verslag van de eerste helft van de eerste halve finale Portugal - Wales op het EK voetbal 2016. Portugal plaatste zich na strafschoppen tegen Polen voor de halve eindstrijd en Wales versloeg België met 3-1 in de reguliere speeltijd. Een vooruitblik van NOS.nl:

Menig supporter van Wales knijpt zich vanavond in de arm als de nationale voetbaltrots het veld betreedt voor de halve finale van het EK tegen Portugal. Voor bondscoach Chris Coleman is het een groot contrast. En dat beseft de Welshman als geen ander.

De trainersloopbaan van Coleman (46) voerde aanvankelijk langs de top, maar dreigde in 2010 door een mislukt avontuur bij Coventry City (op het tweede Engelse niveau) vroegtijdig te eindigen. Een tip van Sir Alex Ferguson, de voormalig succescoach van Manchester United, bleek goud waard.

“Er is een ongeschreven regel die zegt dat het na twee mislukte klussen heel moeilijk is om een derde kans te krijgen”, doet Coleman zijn verhaal tijdens de persconferentie.

“Na mijn periode bij Coventry heb ik een jaar zonder werk gezeten, totdat Sir Alex Ferguson tegen mij zei: pak de eerstvolgende trainersklus aan, waar dat dan ook mag zijn. Dus dat heb ik gedaan.”

Coleman kwam medio 2011 in Larissa terecht, een clubje dat op het tweede Griekse niveau actief was. “Dat was waarschijnlijk het beste wat mij kon overkomen. Ik stapte uit mijn comfortzone en leerde mezelf opnieuw kennen”, aldus de oud-verdediger.

“Er was bovendien veel druk in Griekenland. In Engeland mag je misschien vijf á zes wedstrijden op rij verliezen, daar is het na drie wedstrijden met je gedaan.”

Maar er was nog wat: “Ik realiseerde me niet dat ik in Griekenland voor niets zou gaan werken, omdat we nooit uitbetaald kregen. Dat was weer een andere ervaring”, vertelt Coleman met een flauwe glimlach op zijn gezicht.

“Maar nogmaals, werken in het buitenland heeft mij als trainer beter gemaakt. Ik zou het zo weer doen.”

Niet alleen Coleman persoonlijk, maar ook het team van Wales heeft volgens hem een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. Zo verwacht hij dat zijn ploeg voorbereid is op mogelijke psychologische oorlogsvoering van Portugal, iets waar de tegenstander om bekendstaat.

“We moeten streetwise zijn”, is de boodschap van Coleman. “Vroeger waren we veel te lief. We liepen enorm achter op de internationale maatstaven als het ging om slimmigheidjes in de duels. Je moet er alles voor over hebben om overeind te blijven. Dat noem ik streetwise. Daarin zijn wij enorm verbeterd.”

Dat hebben ook de Belgen gemerkt, want de Rode Duivels werden in de kwartfinales van het EK uitgeschakeld door Wales, dat zijn zaakjes tactisch goed voor elkaar had.

En laat de Belgen nou op zoek zijn naar een nieuwe bondscoach....

Weet jij wie er gaat winnen? Zet gratis 200 euro in op deze wedstrijd: http://bit.ly/wedgratis200euro

NOS EK Voetbal Portugal - Wales (eerste helft) op tv

.