Bekijk de uitzending van NOS EK Voetbal Polen - Portugal (eerste helft) terug

Do 30 juni 2016 | 20:50 NOS EK Voetbal Polen - Portugal (eerste helft)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS EK Voetbal Polen - Portugal (eerste helft) gemist? Bekijk hier naar NOS EK Voetbal Polen - Portugal (eerste helft) gemist.

NOS EK Voetbal Polen - Portugal (eerste helft)

Datum
Do 30 juni 2016
Tijd
20:50 tot 21:52
Zender
NPO 1
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Presentatie
Jeroen Elshoff
Twitter hashtag
#POLPOR
Deel-url
gids.tv/15856496

Verslag van de eerste helft van deze eerste kwartfinale tussen Polen en Portugal. Polen bereikte de kwartfinales na strafschoppen tegen Zwitserland en Portugal versloeg Kroatië met een late goal in de verlenging. Een vooruitblik van NOS.nl:

Er zijn nog acht landen over op het EK in Frankrijk. Na twee rustdagen gaan de kwartfinales van start. De NOS kijkt elke dag vooruit met de commentator van dienst. Bij Polen tegen Portugal is dat Jeroen Elshoff. "Het wordt voorzichtigheid troef."

Heb je tot nu toe kunnen genieten van Portugal?

Elshoff: "Nee. Ze proberen het wel, ze spelen met veel energie, maar voetballend wil het allemaal niet vlotten. Ze hebben nog geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld, maar staan toch in de kwartfinales. Sinds de invoering van de kwartfinales op een EK, in 1996, is Portugal als enige land er altijd bij."

Waarom is Portugal zo moeilijk te verslaan?

"Ik durf het bijna niet te zeggen, maar Pepe is een geweldige kracht achterin. In Nederland denken wij dat hij van lotje getikt is. Dat is natuurlijk ook een beetje zo, maar hij is hartstikke belangrijk. Bij Portugal speelt hij met meer discipline dan bij Real Madrid. In 75 interlands kreeg hij maar een rode kaart."

Wie gaat het spel maken?

"Dat vraag ik me ook af. Ik neig naar Polen. Portugal is in de reactie beter. Dan kunnen ze optimaal gebruik maken van de snelheid voorin met Cristiano Ronaldo en Nani. Polen heeft meer mogelijkheden om het spel te maken."

Wij letten als Nederlanders extra op Ajax-spits Arek Milik. Is zijn transferwaarde al omhoog gegaan dit EK?

"Ik geloof er niet zo in dat na een doelpunt zijn waarde meteen omhoog schiet. Tenzij hij vandaag de winnende maakt, in de halve finales twee keer scoort en de finale beslist met een hattrick. Milik valt tot nu toe eerder op met het missen van kansen. Hij speelt geen goed toernooi, maar ook niet slecht. Hij staat wel op de goede plek."

Waarom wordt het een leuke wedstrijd?

"Omdat een plaats bij de laatste vier op het spel staat. Maar ik verwacht eerlijk gezegd geen leuk duel. Portugal-Kroatië deed echt pijn aan de ogen. Zelfs bij iemand met een oogsterkte van min acht. En ik mag het zeggen, want ik heb min vier. Het zijn allebei stugge ploegen met veel ervaring. Maar je weet het niet: voor hetzelfde geld ligt de bal er binnen tien minuten in."

Gaat de winnaar ook de finale halen?

"Dat weet ik niet. Ik denk dat de Belgen in de halve finale komen en dan wordt het een dubbeltje op zijn kant. Maar als ik België was, dan zou ik liever Polen treffen. Die Portugezen maak je niet gek."

Tot slot: een voorspelling?

"Het blijft 0-0 en Portugal wint na strafschoppen."

TIP: Speciaal voor het EK 2016 hebben we een gratis alertfunctie. Stel in de Android-, iPhone- of iPad-app een herhalende alert in zodat je herinnerd wordt bij de start van alle EK-wedstrijden.

Weet jij wie er gaat winnen? Zet gratis 200 euro in op deze wedstrijd: http://bit.ly/wedgratis200euro

NOS EK Voetbal Polen - Portugal (eerste helft) op tv

.