Bekijk de uitzending van NOS EK Voetbal: Polen - Noord-Ierland (eerste helft) terug

Zo 12 juni 2016 | 17:50 NOS EK Voetbal: Polen - Noord-Ierland (eerste helft)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS EK Voetbal: Polen - Noord-Ierland (eerste helft) gemist? Bekijk hier naar NOS EK Voetbal: Polen - Noord-Ierland (eerste helft) gemist.

NOS EK Voetbal: Polen - Noord-Ierland (eerste helft)

Datum
Zo 12 juni 2016
Tijd
17:50 tot 18:52
Zender
NPO 1
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Twitter hashtag
#POLNIE
Deel-url
gids.tv/15804121

Rechtstreeks verslag van de eerste helft van het EK-duel Polen - Noord-Ierland in Groep C.

NU.nl blikt vooruit:

Polen heeft als doelstelling om de groepsfase van het EK in Frankrijk te overleven, maar spits Arek Milik hoopt stiekem op meer. "Wij hopen de verrassing van het toernooi te worden. Dat zou zomaar kunnen", aldus Milik op de website van zijn club Ajax.

"We hebben goede spelers. Van Robert Lewandowski tot de keepers. Onze kracht is het team en het collectief. Wij hebben veel spelers die zich met hun ziel en zaligheid inzetten en keihard vechten voor het team, vooral op het middenveld. Dat is natuurlijk ook lekker voor de aanvallers. Daardoor worden wij beter bediend en krijgen we meer ballen."

Polen neemt het vanavond op tegen Noord-Ierland en stuit in groep C ook op wereldkampioen Duitsland en Oekraïne. De zes nummers één en twee van elke poule en vier beste nummers drie plaatsen zich voor de achtste finales. Milik, die samen met Willem ll-huurling Adam Nemec de enige Eredivisie-speler op dit EK is, spreekt van een zware poule.

Duitsland
"Over Duitsland wil ik niet teveel praten. Iedereen weet wat voor een geweldig team zij hebben en hoe het voor ons is om tegen ze spelen. Van Oekraïne hebben we in de kwalificatie voor het WK in Brazilië tweemaal verloren. Toen maakten ze een heel goede indruk. Het is een sterk team met goede vleugelaanvallers: Yarmalenko van Dynamo Kiev en Konoplyanka die bij Sevilla speelt."

"En ook Noord-Ierland is gevaarlijk. Ze hebben misschien niet de beste spelers, maar ze vormen een goed team. Dat is nog altijd het belangrijkste in voetbal. Noord-Ierland treffen we in de eerste wedstrijd. Het zou mooi zijn als we kunnen starten met een overwinning."

Lewandowski
Milik vormde in de kwalificatiereeks een gevaarlijk koppel met Lewandowski. De 22-jarige linkspoot is zeer te spreken over de samenwerking met de aanvalsleider van Bayern München.

"Robert is een geweldige speler. We hebben laten zien een prima duo te zijn, al is hij natuurlijk veel verder in zijn ontwikkeling dan ik ben. We voelen elkaar goed aan en krijgen de vrijheid om te doen waar we goed in zijn. Het voordeel is dat wij altijd gefocust zijn op het doel van de tegenstander en teamgenoten daardoor altijd meerdere opties hebben."

TIP: Speciaal voor het EK 2016 hebben we een gratis alert functie. Stel in de Android, iPhone of iPad-app een herhalende alert in zodat je herinnerd wordt bij alle EK-wedstrijden. Zo wordt je de hele maand herinnerd aan elke wedstrijd!

NOS EK Voetbal: Polen - Noord-Ierland (eerste helft) op tv

.