Bekijk de uitzending van NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland (eerste helft) terug

Di 14 juni 2016 | 20:50 NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland (eerste helft)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland (eerste helft) gemist? Bekijk hier naar NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland (eerste helft) gemist.

NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland (eerste helft)

Datum
Di 14 juni 2016
Tijd
20:50 tot 21:52
Zender
NPO 1
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Twitter hashtag
#PORIJS
Officiële Twitter
@NOSvoetbal
Deel-url
gids.tv/15763799

Rechtstreeks verslag van de eerste helft van het EK-duel Portugal - IJsland in Groep F. Een vooruitblik op dit duel:

De vijfde en laatste debutant die dit EK in actie komt is in groep F IJsland, dat in de kwalificatie Oranje achter zich liet. Portugal is daarentegen een zeer ervaren EK-land. De laatste keer dat de Portugezen ontbraken op een EK was in 1992.

Cristiano Ronaldo jaagt tegen IJsland op een primeur. De Portugees kan de eerste speler worden die op vier verschillende EK's gescoord heeft. Uiteraard kunnen de IJslandse spelers zich ook de geschiedenisboeken in schieten als de eerste maker van een doelpunt voor hun land op een groot toernooi.

Ronaldo is de grote ster van Portugal, maar met Renato Sanches staat zijn natuurlijke opvolger al klaar. De pas 18-jarige aanvaller wordt in Frankrijk de jongste Portugees ooit op een EK of WK. Bij Bayern München zijn ze al overtuigd van zijn kwaliteiten, want de Duitse club nam hem onlangs voor 35 miljoen euro over van Benfica.

Eidur Gudjohnsen mag zich op zijn 37e ook nog eens opmaken voor een EK. De aanvaller/middenvelder was jarenlang de enige IJslandse speler in de Europese top. Meer dan twintig jaar geleden was hij in de Eredivisie te bewonderen bij PSV, waarna hij met Chelsea tweemaal de Premier League-titel pakte (2005 en 2006) en met FC Barcelona in 2009 de Champions League won. Het meest bijzondere Gudjohnsen-feitje is dat hij 24 april 1996 zijn debuut maakte voor IJsland door als invaller in het veld te komen voor zijn eigen vader Arnor Gudjohnsen. Dat was en is nog steeds een unicum in de historie van het voetbal.

TIP: Speciaal voor het EK 2016 hebben we een gratis alert functie. Stel in de Android, iPhone of iPad-app een herhalende alert in zodat je herinnerd wordt bij alle EK-wedstrijden. Zo wordt je de hele maand herinnerd aan elke wedstrijd!

NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland (eerste helft) op tv

Champions league voetbal frankrijk portugal eredivisie fc barcelona barcelona cristiano ronaldo bayern münchen miljoen oranje bayern ronaldo benfica chelsea iphone toernooi opvolger ijsland doelpunt android debuut eidur gudjohnsen ek 2016 gratis maker europese top kwalificatie debutant vooruitblik portugees 2009 opmaken renato sanches premier sanches primeur vader.