NOS EK Voetbal Duitsland - Frankrijk (eerste helft)

Meest recente uitzending
Datum
Do 7 juli 2016
Tijd
20:50 tot 21:53
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Twitter hashtag
#DUIFRA
Deel-url
gids.tv/15896623

Rechtstreeks verslag van de eerste helft van de tweede halve finale Duitsland - Frankrijk op het EK voetbal 2016. Duitsland plaatste zich na strafschoppen tegen Italië voor de halve eindstrijd en thuisland Frankrijk versloeg IJsland met 5-2 in de reguliere speeltijd. Een vooruitblik van NOS.nl:

Bastian Schweinsteiger krijgt van de Duitse bondscoach Joachim Löw vanavond een basisplaats in het duel met Frankrijk. "We zullen zijn ervaring hard nodig hebben in de heksenketel die ik verwacht."

De middenvelder is op tijd hersteld van een knieblessure die hij in de kwartfinale tegen Italië opliep. "Hij zal in ieder geval starten'', bevestigde Löw.

Schweinsteiger vervangt op het middenveld Sami Khedira, die te geblesseerd is om tegen het gastland in actie te kunnen komen. Löw moest na de kwartfinale tegen Italië ook al afscheid nemen van de gekwetste spits Mario Gomez.

Mats Hummels is geschorst voor de halve finale tegen Frankrijk, dat een fitte selectie heeft. Löw wilde niet vertellen wie Gomez en Hummels gaan vervangen. "Maar ik heb de opstelling al in mijn hoofd'', zei hij.

Duitsland verloor de afgelopen 58 jaar alleen in oefenduels van Frankrijk. De laatste nederlaag in een vriendschappelijk duel dateert van vorig jaar november in Stade de France (2-0).

Duitsland schakelde Frankrijk uit op het WK in Brazilië en klopte de Fransen ook in de halve finales van de WK's van 1982 en 1986. "Ik denk dat het verleden ons weinig over deze halve finale gaat vertellen", zei Löw.

"Ik denk dat deze halve finale geen favoriet kent. De vorm van de dag zal beslissend zijn."

De Franse bondscoach Didier Deschamps kan weer en beroep doen Adil Rami en N'Golo Kanté. Zij ontbraken in de met 5-2 gewonnen kwartfinale tegen IJsland vanwege een schorsing.

Weet jij wie er gaat winnen? Zet gratis 200 euro in op deze wedstrijd: http://bit.ly/wedgratis200euro

Meer op tv: Ajax Op TV op tv , Morgen op tv en Spa-Francorchamps op tv

Video