Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Do 11 oktober 2012 | 18:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Do 11 oktober 2012
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenprogramma
Presentatie
Bas van Werven
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Kijkwijzer
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/8219304

Onderwerpen:

-Het verdriet van Hollywood

Hollywood, de bakermat van de entertainment-industrie, dreigt zijn status te verliezen. Het gaat slecht met de muziek- en filmindustrie. Filmbedrijf MGM ging afgelopen jaar failliet en filmmaatschappijen durven geen risico meer te nemen. Het gevolg is dat er minder nieuwe films verschijnen. Hollywood hoopt op betere tijden.

-Offensief tegen gsm in auto

De politie is een groot offensief begonnen om niet handsfree bellende en sms’ende automobilisten te beboeten. Doel is afleiding achter het stuur tegen te gaan en zo het aantal verkeersongelukken te verminderen.

-Van boer op klompen naar bedrijfsmanager met stropdas

Afgelopen jaar gooiden per dag vijf boerderijen de handdoek in de ring. Het boerenbedrijf lijkt niet meer te lonen. Toch neemt het aantal studenten op hogere agrarische opleidingen met 10% toe. Dat lijkt tegenstrijdig maar dat is het niet.

-Spanje nadert junkstatus

De laatste beoordeling van kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft Spanje op de rand van de zogenaamde junkstatus gebracht. De status is van BBB+ naar BBB- verlaagd. Mocht Spanje de junkstatus krijgen, dan worden staatsobligaties vrijwel niets meer waard, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt geld te lenen op de financiële markten.

EenVandaag op tv

Auto politie eenvandaag studenten failliet opleidingen ring boerenbedrijf staatsobligaties automobilisten markten hollywood filmindustrie kredietbeoordelaar standard & poor's financiële markten status verdriet lonen boerderijen onmogelijk beoordeling geld bas van werven klompen.