Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Vr 17 februari 2012 | 01:55 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Vr 17 februari 2012
Tijd
01:55 tot 02:20
Zender
NPO 2
Genre
Nieuwsblok
Presentatie
Bas van Werven, Pieter Jan Hagens
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/7183844

Onderwerpen:

-Wat ging mis bij aanbesteding politieauto's?

Wat ging er mis bij de politie bij de aanschaf van 12.000 nieuwe politievoertuigen? Bij de aanbesteding van het miljoenenproject is van alles misgegaan, zo meldde EenVandaag in december. De Commissie Schouten, een speciale onderzoekscommissie, onderzocht het project en komt vandaag met de resultaten.

-Problemen door kruiend ijs

Nu de dooi is ingevallen en de wind draait, kruipen ijsschotsen de wal bij Urk op en ook elders langs de IJsselmeerkust is kruiend ijs te vinden.

-Werkloosheid onder jongeren flink gestegen

Na een piek in 2010 zette de werkloosheid in 2011 een daling in. Sinds september vorig jaar groeide de werkloosheid echter weer en in de eerste maand van 2012 steeg hij verder. Met name de jongeren worden hard getroffen. De werkloosheid kwam in januari uit op 6%, terwijl de werkloosheid onder jongeren 11,3% bedraagt.

-Gemeente wil zich opheffen

Met 6000 inwoners is het Gelderse Millingen aan de Rijn een van de kleinste gemeentes van Nederland. Maar het draaiend houden van een gemeente, met ambtenaren en een gemeentehuis, blijkt zo kostbaar dat Millingen het hoofd niet meer boven water houdt.

EenVandaag op tv

Politie gemeentehuis nederland wind eenvandaag millingen aan de rijn ambtenaren kruiend ijsschotsen gemeentes aanbesteding daling aanschaf resultaten project onderzoekscommissie opheffen gestegen rijn inwoners hoofd piek jongeren water bas van werven pieter jan hagens.