Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Di 13 december 2011 | 18:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Di 13 december 2011
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteiten
Presentatie
Pieter-Jan Hagens
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Kijkwijzer
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/6854406

Onderwerpen:

-Minstens vier doden en 70 gewonden door granaten Luik

Rond het middaguur zijn in het centrum van Luik vier granaten ontploft en meerdere schoten gelost. Daarbij zijn vier doden, onder wie de dader Nordine Amrani, en minstens 70 gewonden gevallen. Volgens Belgische media is onder de gewonden een kind van twee dat in levensgevaar verkeert. Onder de slachtoffers zijn volgens de Belgische justitie zeker zeven zwaargewonden. In tegenstelling tot eerdere berichten zou het bloedbad in Luik het werk zijn van één enkele dader en niets te maken hebben met een lopende rechtszaak of een terroristische daad.

-Nieuwe telefoondienst voor noodsituaties

Vanaf vanavond is er een nieuwe gratis telefoondienst beschikbaar om hulp in te schakelen in geval van nood. Met de zogeheten ‘HELP! App’ kun je met één druk op de knop 112 bellen en tegelijkertijd omstanders in de buurt oproepen om te komen helpen. Dat maakt het televisieprogramma EenVandaag bekend.

-CPB: Nederlandse economie in recessie

Nederland is in een recessie beland. De economie kromp in het derde kwartaal met 0,3 procent. Ook in het vierde kwartaal van 2011 en de eerste twee kwartalen van 2012 verwacht het CPB krimp. Dit terwijl er eerder voor 2012 een kleine economische groei werd voorspeld. Wat betekenen deze cijfers voor Nederland? Vanavond in EenVandaag: levert dit nieuws spanning op in de coalitie? Den Haag is namelijk verdeeld over de vraag of er nu nog meer bezuinigd moet worden of niet. En als we moeten bezuinigingen, waarop dan?

-Provincies keren zich tegen natuurakkoord Bleker

Het natuurakkoord waarbij het Rijk de zorg voor de natuur overdraagt aan provincies, staat op losse schroeven. Het akkoord werd in september met veel moeite gesloten, maar de provincies keren zich nu tegen de overeenkomst. Noord-Brabant heeft al tegen gestemd en waarschijnlijk volgen meer provincies. Terwijl de voorwaarde voor het akkoord was dat alle twaalf provincies en de Tweede Kamer hun goedkeuring moeten geven. Vanavond in EenVandaag: hoe nu verder?

-Hells Angels naar Den Ilp?

Het gonst van de geruchten in Den Ilp, een klein dorpje vlak boven Amsterdam. De motorclub Hells Angels zou hun oog hebben laten vallen op een pand midden in het dorp. De club moet namelijk eind januari hun clubhuis in Amsterdam hebben verlaten en is nu op zoek naar een nieuw onderkomen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landsmeer vergadert dinsdag over het gerucht over de komst van de Angels.

EenVandaag op tv

Amsterdam bezuinigingen bloedbad tweede kamer cijfers economie justitie nederland natuur dader den haag landsmeer rechtszaak eenvandaag media burgemeester bellen kwartaal recessie 3 procent gemeente groei rijk motorclub noord-brabant krimp overeenkomst wethouders centrum gratis luik levensgevaar economische groei vierde kwartaal granaten spanning burgemeester en wethouders clubhuis nederlandse economie oproepen angels gewonden college schoten.