Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. chaos in festivalbranche terug

Vr 18 juni 2021 | 06:30 EenVandaag: o.a. chaos in festivalbranche

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. chaos in festivalbranche gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. chaos in festivalbranche gemist.

EenVandaag: o.a. chaos in festivalbranche

EenVandaag: o.a. chaos in festivalbranche
Datum
Vr 18 juni 2021
Tijd
06:30 tot 06:55
Zender
BVN
Genre
Informatief
Presentatie
Roos Moggré
Deel-url
gids.tv/26520026

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Waarom Lowlands doorgaat, maar de Zwarte Cross niet: chaos in festivalbranche
We hebben er lang naar uitgekeken en eindelijk is het zover: het festivalseizoen staat voor de deur. Met een biertje in de hand genieten van muziek. Maar ondanks dat de versoepelingen het toelaten, gaan niet alle festivals deze zomer door. De Zwarte Cross, het festival dat al meer dan 20 jaar wordt georganiseerd in de Achterhoek, maakte gisteren bekend dat het officieel wordt afgelast. Andere festivals, zoals Lowlands, gaan vooralsnog wél door. Waar ligt dat aan.

'Feestende jongeren geven 70 euro voor test liever uit aan drank', Nederlandse huisarts in Albufeira bang voor grote corona-uitbraak
In meerdere vakantieregio's is het niet meer verplicht te testen voordat je terugkeert naar huis. Leerlingen die geslaagd zijn voor hun examen reizen af naar het Middellandse Zee-gebied en komen daar in aanraking met feestende Britse jongeren. De delta-variant van het coronavirus is nu dominant in het Verenigd Koninkrijk. Feestende Britse jongeren kunnen het virus, door het vrije reizen naar landen als Portugal, Griekenland of Spanje, onder meer doorgeven aan Nederlandse jongeren die na hun eindexamen direct richting het Middellandse Zee-gebied zijn vertrokken. Volgens het AD raakten ruim 200 jongeren besmet na hun examenreis naar Spanje en Portugal. Onderzocht wordt of ze de delta-variant hebben.

Getest in Groningen: makkelijk te produceren Akston-vaccin moet helpen snel armere landen te vaccineren
Het aantal gevaccineerden loopt in Europa en Noord-Amerika snel op maar vooral Azië en Afrika blijven achter. Om de hele wereldbevolking te beschermen zijn nog miljarden vaccins nodig, zoals het nieuwe Akston-vaccin dat in Groningen wordt getest. Waar het in sommige delen van de wereld snel gaat met de vaccinaties, waarschuwde de World Health Organization (WHO) deze week dat de verspreiding van het coronavirus nog altijd sneller gaat, dan dat er vaccinaties worden gegeven. Wereldwijd sterven er elke dag nog ongeveer tienduizend mensen aan het virus. Vooral in Azië en Afrika is de vaccinatiegraad met 7,4 en 0,9 procent nog laag.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

EenVandaag: o.a. chaos in festivalbranche op tv

.