Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. mag de Gouden Koets weer rijden? terug

Wo 16 juni 2021 | 18:20 EenVandaag: o.a. mag de Gouden Koets weer rijden?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. mag de Gouden Koets weer rijden? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. mag de Gouden Koets weer rijden? gemist.

EenVandaag: o.a. mag de Gouden Koets weer rijden?

Datum
Wo 16 juni 2021
Tijd
18:20 tot 18:55
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Presentatie
Pieter Jan Hagens
Deel-url
gids.tv/26507420

Onderwerpen van deze uitzending

De discussie over de Gouden Koets wordt weer volop gevoerd: 'Maar de Glazen Koets is juist de traditie'
Is het een relikwie uit een vroeger tijdperk dat thuishoort in het museum, óf een rijtuig dat in gebruik moet blijven tijdens Prinsjesdag? Nederland is een nationale discussie rijker: de inzet van de Gouden Koets. De koets, met panelen met een omstreden afbeelding van de slavernij, is de laatste jaren niet gebruikt tijdens Prinsjesdag. Het rijtuig moest namelijk gerenoveerd worden. Hoogleraar Nederlandse Geschiedenis van de Universiteit Leiden Henk te Velde vermoedt dat koning Willem-Alexander stiekem best blij is met die renovatie. "De discussie over de koets stond letterlijk even geparkeerd."

Nieuwe illegale dierenmarkten Wuhan ontdekt: 'Deze informatie is zoekgeraakt bij de WHO'
In Wuhan waren er behalve de bekende wilde-dierenmarkt nog zeker drie andere illegale markten. Dat blijkt uit een lijst die nu is opgedoken. De onderzoekers stuurden hun lijst naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), maar daar belandde het in een la. Een team van wetenschappers deed per toeval al 3 jaar onderzoek naar illegale dierenmarkten in de Chinese stad, op zoek naar tekenkoorts SFTS. Daarvoor bezochten ze vier markten op verschillende plekken in de metropool.

Hoofdpijndossier aan de Maas: waarom het nieuwe stadion van Feyenoord er maar niet komt
15 jaar en drie ontwerpen verder is er nog altijd geen klap op gegeven: een nieuw stadion voor Feyenoord. Er ligt een plan, maar de gemeente heeft last van koudwatervrees, en een aantal fanatieke fans schuwt geen enkel middel om het besluit te blokkeren.


Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

EenVandaag: o.a. mag de Gouden Koets weer rijden? op tv

.