Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. D66 over coronasteunpakket hoger onderwijs terug

Ma 14 juni 2021 | 18:30 EenVandaag: o.a. D66 over coronasteunpakket hoger onderwijs

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. D66 over coronasteunpakket hoger onderwijs gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. D66 over coronasteunpakket hoger onderwijs gemist.

EenVandaag: o.a. D66 over coronasteunpakket hoger onderwijs

Datum
Ma 14 juni 2021
Tijd
18:30 tot 18:55
Zender
BVN
Genre
Informatief
Presentatie
Pieter Jan Hagens
Deel-url
gids.tv/26497415

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

D66-Kamerleden willen niet dat onderwijs via bezuinigingen opdraait voor coronasteun aan studenten
Het hoger onderwijs draait via bezuinigingen voor een deel zelf op voor het coronasteunpakket dat zij kregen. Onderwijsinstellingen en D66-Kamerleden zijn verontwaardigd over deze plannen en willen de bezuinigingen terugdraaien. Lang is erover gesproken: het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), de structurele investering in het onderwijs en de coronasteun. Uitkomst? De 2,7 miljard euro voor het mbo, hbo en wo wordt deels gebruikt om het collegegeld te halveren, het studentenreisproduct te verlengen en de instellingen te compenseren voor het toenemende aantal studenten.

Gemeenten willen door met extra daklozenopvang, ook na de lockdown: 'Corona biedt eigenlijk een kans'
Zeker vijf gemeenten gaan door met extra daklozenopvang, ook al stopt de coronavergoeding die ze daarvoor krijgen van het Rijk. Dat blijkt uit een rondgang van EenVandaag langs de vijf grote en dertig middelgrote gemeenten. Vanwege besmettingsgevaar en de avondklok, werden veel dak- en thuislozen de afgelopen maanden opgevangen in privékamers in onder meer leegstaande hotels. Tijdens de lockdown was er extra geld van het Rijk. Nu de lockdown begint af te lopen, moeten veel daklozen weer de straat op.


Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

EenVandaag: o.a. D66 over coronasteunpakket hoger onderwijs op tv

.